in

Načelnica pazinske policije: U našim redovima sve više žena

Foto PU istarska

Nakon što su djelatnici Policijske uprave istarske jučer predstavili svoj rad u Puli, danas su se družili s Pazinjanima na Trgu Slobode

Foto PU istarska
Foto PU istarska

”Policijski posao možda se nekad doživljavao kao muško zanimanje, no danas to više nikako ne možemo tvrditi. Svake godine u naše redove dolazi sve veći broj žena i trenutno u Policijskoj upravi istarskoj imamo oko 24 posto žena, čime pratimo europske standarde, prema kojima u policijskom sustavu treba biti oko 30 posto žena. Žene su danas zastupljene na svim poslovima u policiji, od temeljne, prometne, granične, kriminalističke, interventne policije. Ravnopravno obavljamo sve poslove, kao i naši muški kolege, odnosno imamo jednake dužnosti i zadaće, a od svih se policijskih službenika, bez obzira na spol, očekuje isto, a to je kvalitetno obavljanje posla koji nam je povjeren”, rekla je danas na Danu otvorenih vrata u Pazinu načelnica Policijske postaje Pazin s policijskom ispostavom Buzet Eliza Štoković.

Foto PU istarska

Mladići i djevojke koji su danas posjetili Trg Slobode u Pazinu mogli su razgledati policijska vozila, naoružanje i drugu opremu koju policijski službenici koriste pri svom svakodnevnom radu. Isto tako, mogli su dobiti sve informacije o natječaju Ministarstva unutarnjih poslova za Program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka koji je otvoren do 15. kolovoza.

Policijski službenici pripremili su i tri pokazne vježbe pa su tako građani mogli vidjeti kako mladi policajci iz temeljne i granične policije rukuju vatrenim oružjem te kako interventni policajci privode nasilnike koji ih napadaju nožem, puškom ili palicom. Najveće oduševljenje izazvao je popularni ”inspektor” Duks koji je i ovog puta bio uspješan pri pronalasku droge sakrivene u vozilu. S njim su se željeli fotografirati i oni mlađi, ali i stariji.

Foto PU istarska
Foto PU istarska

-Zahvaljujemo svima koji su posjetili Dane otvorenih vrata policije u Puli i Pazinu, a sve one koji žele postati dio tima Policijske uprave istarske pozivamo da se jave na natječaj i prate našu web stranicu radi daljnjih informacija o natječaju, priopćili su iz Policijske uprave istarske.

Izvor – Tekst & Foto PU istarska

Učenici porečke OŠ Finide hodali za zdravlje – Hodali svi, od najmanjih do najvećih

Ribarnica na tržnici - Foto Usluga Poreč

POREČ: Radovi na RIBARNICI I GROBLJU u punom su jeku. Otvaranje uskoro