in

Nacionalni stožer: 19 novooboljelih iz 6 županija i Grada Zagreba

Ilustracija

U posljednja 24 sata zabilježeno je 19 novih slučajeva pa je do sada ukupno zabilježeno 2.299 pozitivnih osoba na virus Covid-19. Dosad su se oporavile 2.142 osobe. Preminulo je stotinu i sedam osoba. Još je 50 osoba na liječenju.

Trenutno je potvrđeno ukupno 2.299 osoba zaraženih koronavirusom i u posljednja 24 sata zabilježeno je 19 novih slučajeva. Jedna novooboljela osoba je iz Primorsko-goranske županije, jedna iz Zagrebačke županije, šest je novooboljelih osoba iz Grada Zagreba, sedam novooboljelih osoba je iz Splitsko-dalmatinske županije, dvije novooboljele osobe su iz Osječko-baranjske županije, jedna je novoboljela osoba iz Brodsko-posavske županije i jedna je novooboljela osoba iz Šibensko-kninske županije.

2.142 osobe su se oporavile. Nema pacijenata na respiratoru, a bolnički se liječi 8 osoba.

Preminulo je stotinu i sedam osoba.

Do sada je testirano 72.202 osoba, od toga 388 u posljednja 24 sata, objavio je Nacionalni stožer civilne zaštite.

“Prema izvješću NZJZ -a Splitsko dalmatinske županije od ukupno 154 obrađena testa sa područja SDŽ, šest je novooboljelih osoba pozitivno na COVID-19″, rekli su iz splitskog stožera. Dodaju kako je zaražena jedna osoba iz Splita te pet iz Solina. 

Svi novooboljeli obiteljski su kontakti prethodno potvrđenih slučajeva koji su importirani iz drugih država.

U samoizolaciji se nalazi 70 osoba, a jedna osoba je hospitalizirana. I službeno je potvrđeno da su svi testirani iz Centra za autizam Split kao i iz OŠ Marjan negativni su na COVID infekciju.

Osječko-baranjskoj županiji testirano je 16 uzoraka u posljednja 24 sata, od kojih su dva pozitivna na koronavirus.

Riječ je o osobama koje su boravile u Srbiji, a javile su se epidemiologu zbog povišene tjelesne temperature. Uzeti su im uzorci i sinoć je kod obje osobe utvrđena prisutnost koronavirusa. Oboljele osobe i dalje imaju blage simptome bolesti te se nalaze na kućnom liječenju.

Epidemiolozi su u razgovoru s novooboljelima prikupili podatke o njihovim kontaktima te je tijekom večeri 5 osoba stavljeno u samoizolaciju. I danas se nastavljaju razgovori s kontaktima oboljelih i određivanje samoizolacije kada je to epidemiološki potrebno.

Dubrovačko-neretvanskoj županiji zabilježen je 1 novi slučaj zaraze koronavirusom, a riječ je o osobi koja ima prebivalište na području grada Dubrovnika, a koja se zarazila u Zagrebu.

U Gradu Zagrebu je sedam novih slučajeva. Testirano je 94 ljudi. Dva novozaražena  su hrvatski državljani koji su došli iz inozemstva. Ostali su njihovi kontakti.

Vezano za objavu Stožera o novooboljeloj osobi u Primorsko-goranskoj županiji, riječ je o ženskoj osobi koja se fizički ne nalazi na području te županije, javlja Novi list. Naime, oboljela je kupila stan u Rijeci i, prema osobnoj iskaznici, ima prebivalište u Rijeci, ali još ne boravi u tom gradu.

Izvor: Koronavirus.hr i Dnevnik.hr

Megaoluja u Dalmaciji: Krupna tuča, kaos na magistrali, drama i na moru

Nova internetska stranica Europske komisije za sigurna putovanja i turizam u EU