in

MUP najavio 24-satnog nadzor alkohola i droga u cestovnom prometu u cijeloj Istri

Foto MUP - Ilustracija

Tijekom 24 sata policijski službenici će pojačano alkotestirati vozače i testirati ih na prisutnost opojnih droga

Temeljem ROADPOLOV-ovog plana aktivnosti za 2021. godinu, na području država članica pa tako i na području Policijske uprave istarske, radi sigurnosti svih sudionika u prometu na cestama i kako bi se iz prometa isključili vozači koji upravljaju vozilom pod utjecajem alkohola, 19. lipnja od 7 sati do 20. lipnja do 7 sati policijski službenici provest će pojačanu kontrolu alkoholiziranosti vozača i testiranje vozača na opojne droge.

Uz pojačano alkotestiranje vozača i testiranje vozača na prisutnost opojnih droga u organizmu, policijski službenici sankcionirat će i druge prekršaje, a posebice nekorištenje sigurnosnog pojasa, nezakonitu uporabu mobitela za vrijeme vožnje i nepropisnu brzinu.

Vozači koji voze pod utjecajem alkohola ili opojnih droga ugrožavaju svoju sigurnost i sigurnost svih sudionika u prometu jer pod utjecajem alkohola ili opojnih droga nisu sposobni sigurno upravljati vozilom. Pozivamo stoga vozače da ne voze ako su pod utjecajem alkohola ili opojnih droga, a pozivamo i putnike da se ne preveze u vozilu kojim upravlja vozač pod utjecajem alkohola ili opojnih droga.

KAŠTELIR: Prijem za osmaše – dobitnike “zlatnog pera”

VRSAR: Kino Istra donosi dva filma u srce starog grada