in

Najava prometne akcije kontrole korištenja pojasa i nepropisne uporabe mobitela

Ilustracija MUP

Kako bi se povećala sigurnost u cestovnom prometu, Postaja prometne policije Pula će sutra, 4. svibnja, od 9 do 14 sati provesti preventivno-represivnu prometnu akciju ”Nadzor korištenja sigurnosnog pojasa i nepropisne uporabe mobitela”.

Na području Postaje prometne policije Pula-Pola je u prva četiri mjeseca  2022. godine zabilježene su  162 prometnih nesreća, što je 10% više u odnosu na usporedno razdoblje 2021. godine, kada je zabilježeno 147 prometnih nesreća.

U prva četiri mjeseca utvrđena su 4671 prometnih prekršaja, što je 8% manje od usporednog razdoblja 2021. godine. Policijski službenici su u četiri mjeseca utvrdili  710  prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, što je 34% više u odnosu na isto razdoblje prošle godine te  1144 prekršaja nepropisne uporabe mobitela, što je 11 % više u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Pravilno vezivanje sigurnosnim pojasom smanjuje rizik od ozljeđivanja te pridonosi smanjenju opasnosti od nastanka teških ozljeda  pri prometnim nesrećama pa stoga apeliramo na vozače i putnike u motornim vozilima da se prije svake vožnje, pa i one najkraće, obavezno vežu sigurnosnim pojasom. Također pozivamo vozače da tijekom vožnje ne koriste mobitel i druge uređaje uporabom ruku, s obzirom da njihovo korištenje tijekom upravljanja vozilom značajno umanjuje sposobnost pravovremenog reagiranja.

Labudovi na Peškeri - Foto Marinela Žiković

Fotiće u ruke – Počeo natječaj „Volim svoju županiju“

U subotu kreće Žminjska štuorija: Upoznajte Žminj u besplatnoj turi