in

Fotiće u ruke – Počeo natječaj „Volim svoju županiju“

Labudovi na Peškeri - Foto Marinela Žiković

Hrvatska zajednica županija potiče sve ljubitelje fotografije da na jedinstven način promišljaju o krajevima iz kojih dolaze te da kroz objektive svojih fotoaparata zabilježe ono najbolje od županija u kojima žive.

Fotiće u ruke, arhivu na pregled, dronove u let – Prvog svibnja počeo je sedmi krug foto natječaja „Volim svoju županiju“ koji će trajati do 15. svibnja, a najbolje fotke prema mišljenju žirija postat će dio jedinstvene izložbe s motivima iz svih županija. 

Svi ljubitelji fotografije, bilo da se radi o profesionalnim ili amaterskim fotografima, pozvani su da se uključe u priču koja traje već sedam godina, a cilj je pokazati detalj, motiv, posebnost svakog kraja Hrvatske. Svaki autor može prijaviti do tri fotografije putem aplikacije https://www.volimzup.hr/ 

Fotografije koje ulaze u postav putujuće izložbe bira stručni žiri na čijem je čelu hrvatska profesionalna fotografkinja svjetska glasa Mare Milin, a uz nju su i predstavnici županija – Davor Pavić iz Splitsko-dalmatinske, Petra Vadlja iz Međimurske i Franca Moscarda iz Istarske županije. 

Osim najboljih prema mišljenju stručnog žirija, bit će nagrađena i fotografija s najvećim brojem osvojenih glasova (likeova) unutar aplikacije. Za glasovanje je potrebna prijava putem društvenih mreža. Ovogodišnja novost je da se fotografije snimljene dronom boduju u svojoj kategoriji, a najbolju također nagrađujemo. Glavne nagrade su GoPro Hero 10 sportske digitalne kamere. 

Galeriju najboljih fotografija 2021. pronađite na POVEZNICI

Podsjećamo, natječaj „Volim svoju županiju“ pokrenula je Hrvatska zajednica županija 2016. godine, prvenstveno zbog promocije posebnosti svih hrvatskih županija. Svake godine stručni žiri odabire najbolje fotografije iz svih županija koje ulaze u postav putujuće izložbe. Izložbe su do sada otvorene u mnogim gradovima – od Vukovara do Pule, Zadra i Dubrovnika, građani su imali priliku vidjeti ovu jedinstvenu izložbu. Svake godine, nakon otvaranja posljednje izložbe, cijeli postav donira se jednoj ustanovi na čijim zidovima nastavlja pričati priču o ljepotama hrvatskih krajeva. 
 

Izvor Istarska županija

Trg Degrassi ljeti - Foto Tanja Kocijančić

VRSAR: Za sav promet zatvorena starogradska jezgra

pojas auto mup policija

Najava prometne akcije kontrole korištenja pojasa i nepropisne uporabe mobitela