in

Nastavak suradnje između Poreča i Vinkovaca

Gradonačelnik Poreča Loris Peršurić održao je povodom proslave dana zaštitnika grada sv. Maura prijem za gradonačelnikaVinkovaca Ivana Bosančića. Naime, Grad Poreč s Gradom Vinkovcima od 2011. godine ima potpisan Sporazum o partnerstvu i suradnji, prvenstveno na području programa za zdravlje građana, koje vrlo uspješno provode institucije Zdravih gradova u oba grada, piše u priopćenju pristiglom iz gradske uprave.

Kako bi se kvalitetna suradnja dodatno ojačala ina području komunalnih i EU projekata, održan je sastanak na kojem su, uz gradonačelnika Peršurića sudjelovali i njegov zamjenik Elio Štifanić, predsjednik Gradskog vijeća Adriano Jakus, ravnateljica Zdravog grada Poreč Nataša Basanić Čuš, pročelnica UO za opću upravu i gospodarstvo Morena Mičetić-Fabić i Tihana Mikulčić, koja je nabrojala već postojeće projektne suradnje poput održavanja Zdravog urbanog planiranja u sklopu Motovunske škole zdravlja, ali i postojeće kapacitete te programske i stručne resurse koji će moći koristiti u daljnjoj suradnji.

-Moramo kao gradovi koji se susreću sa sličnim problemima surađivati kako bi od naših sredina učinili mjesta još kvalitetnija za život. Kako s Vinkovcima već imamo vrlo dobru suradnju na projektima za zdravlje, prijedlog je da tu suradnju nastavimo i kroz EU projekte kojima bismo pristupili kao partneri, a tiču se komunalne infrastrukture, kulture, obrazovanja, rekao je gradonačelnik Peršurić.

Bosančić je, zajedno s vinkovačkim pročelnikom za komunalno gospodarstvo i uređenje grada Daliborom Šandrkom i Marinom Domaćinović iz Agencije za razvoj i investicije Grada Vinkovaca, zahvalio Poreču na kvalitetnoj inicijativi, napomenuvši kako uz suradnju na razvijanju komunalne infrastrukture i EU projekata, postoj i želja za plasiranjem domaćih svježih i gotovih proizvoda u sklopu određenih akcija, na čemu će ova dva grada odmah početi i raditi.

Krenula je ludnica zvana BLACK FRIDAY - kako se zaštititi od prevara

Krenula je ludnica zvana BLACK FRIDAY – kako se zaštititi od prevara

Barilla protiv Nutelle: njihov slatki namaz s 10% manje šećera neće imati palmino ulje

Barilla protiv Nutelle: njihov slatki namaz s 10% manje šećera neće imati palmino ulje