in

Zlatnu kunu za Životno djelo osvojio Franco Palma

Zlatna kuna u kategoriji Inovacija dodijeljena je tvrtki Microblink, a u kategoriji Post start up tvrtki Photomath. Obje tvrtke su u samom svjetskom vrhu po pitanju razvoja OCR (optical characterre cognition) tehnologije za pametne mobitele, a u vlasništvu su Damira Sabola koji se tako prometnuo u apsolutnu zvijezdu ovogodišnje dodjele nagrada u organizaciji Hrvatske gospodarske komore, objavio je portal Lider.media.

Priznanje za promicanje gospodarstva otišlo je u ruke poduzetnika i investitora Nenada Bakića, a Zlatna kuna za Životno djelo uručena je Francu Palmi, jednom od najistaknutijih stručnjaka u hrvatskom turizmu koji je cijelu karijeru posvetio razvoju tog važnog sektora hrvatskog gospodarstva.

Nagradu Zlatna kuna u kategoriji Malo trgovačko društvo dobila je tvrtka Kod Savjetovanje, u kategoriji Srednje trgovačko društvo tvrtka Trade Air, a u kategoriji Veliko trgovačko društvo HSProdukt. Zlatnu kunu u kategoriji Banka dobila je Privredna banka Zagreb, dok je Zlatnu kunu u kategoriji Društvo za osiguranje dobila Croatia osiguranje.

„Digitalno doba već je bitno promijenilo našu komunikaciju, poslovanje i živote uopće. Često se u tom kontekstu čuju razna upozorenja pa čak i apokaliptične najave – umjetna inteligencija i roboti preuzet će naše uloge, izgubit ćemo rada mjesta, ali moram reći da se ja s time ne slažem. Istina je da će digitalna transformacija profilirati dobitnike i gubitnike, a na kojoj ćemo se mi strani naći ovisi o nama samima i o našoj sposobnosti za prihvaćanje promjena koje se događaju htjeli mi to ili ne. Na nama je da budemo njihov aktivan kreator, a ne pasivan promatrač“, poručio jepredsjednik Hrvatske gospodarske komore Luka Burilović na svečanoj dodjeli nagrada Hrvatskegospodarske komore Zlatna kuna.

Poručio je da moramo odlučiti hoćemo li biti država s rentijerskim gospodarskom koja gubi stanovništvo ili ćemo se orijentirati na nove tehnologije i inovacije.

Predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović zahvalila Komori na organizaciji svečanosti i suradnji s njenim Uredom, posebno po pitanju gospodarske diplomacije.

Premijer Andrej Plenković čestitao je u ime Vlade svim dobitnicima. „Ovakve prigode sutrenutak kada treba kazati da gospodarstvenici pokazuju izvrsnost u svom poslovanju i time ostvaruju sjajne rezultate za svoje kompanije, ali i za zemlju u cjelini. Upravo na tragu potpore njima baziramo mjere Vlade koje im trebaju olakšati život. Samo tako možemo osigurati trajni i održivi gospodarskirast i ići ukorak s osloncima industrije 4.0, a to su inovacije i konkurentnost“, izjavio je Plenković, dodavši kako mu je posebno drago da su među nagrađenima tvrtke iz IT sektora.

Zlatna kuna se od 1993. dodjeljuje za uspješnost u poslovanju i doprinos hrvatskome gospodarstvu u cjelini. Lista nominacija temelji se na izračunu utvrđenih pokazatelja, a primjereno se vrednuje i ukupni poslovni imidž trgovačkih društava, njihov utjecaj na razvoj djelatnosti kojoj pripadaju, kao i doprinos razvoju hrvatskoga gospodarstva u cjelini.

Više pročitajte na portalu Lider.media.

IDS, GLAS i HSS: Izvješće pravobraniteljice opravdana je pljuska cijelom državnom vrh

IDS, GLAS i HSS: Izvješće pravobraniteljice opravdana je pljuska cijelom državnom vrh

Krenula je ludnica zvana BLACK FRIDAY - kako se zaštititi od prevara

Krenula je ludnica zvana BLACK FRIDAY – kako se zaštititi od prevara