in

Presica Nacionalnog stožera – U Hrvatskoj 8 novooboljelih – ukupno ih je 113 – policija će pojačano nadzirati ulice

Na presici Nacionalnog stožera civilne zaštite u 9 sati ministar Vili Beroš izvijestio je da u Hrvatskoj ima 8 novih bolesnika, čime se ukupan broj popeo na 113.

– Prosjek dobi je zaraženih je 42,6 godina, što će reći da je klinička slika ove bolesti u najvećem broju bolesnika dobra. Nema znakova pogoršanja, osim kod jednog bolesnika koji je na respiratoru. Međutim, on je stabilno – rekao je Beroš i naglasio još jednu stvar.

– Iz Italije smo dobili informaciju da se 40 posto stanovnika ne drži pravila, a to nije dobro, kazao je ministar.

Alemka Markotić je također progovorila o jedinom težem slučaju koronavirusa.

– Imamo jednog bolesnika na respiratoru, zasada je stabilno. Ostali su hospitalizirani s blažim simptomima. Naglašavam još jednom da se treba pridržavati preporuka koje smo dali. Bitno je spriječiti širenje virusa među najrizičnijom populacijom, naglasila je Markotić.

Ministar Davor Božinović rekao je da se restriktivne mjere zasada provode dobro, ali ima i neodgovornog ponašanja kod nekih.

– I dalje ćemo upućivati apele ljudima da ostanu doma. Naravno, to se ne odnosi na one koji to mogu, a za ostale su propisana pravila. Policija će se malo više upućivati na mjesta na kojem se okupljaju građani u većem broju i upozoravati ih da to ne rade, kazao je ministar Božinović.

Pozvao je građane da ostanu doma, a bude li se nastavilo kršenje mjera, a tu nije mislio samo na one koji bi morali biti u samoizolaciji, morat će mjere dodatno postrožiti.

POŠTA umiruje građane: I dalje nosimo mirovine i socijalnu pomoć, ali nedostaje nam maski i rukavica

policija traka mjesto nesreće

NEODGOVORNOST: Još 7 osoba u Istri prekršilo mjeru samoizolacije – izašli i družili se