in

Nona Giovanna iz Krasice proslavila 100. rođendan!

Jučer je svoj jubilarni, stoti rođendan proslavila nona Giovanna Zanevra, udana Altin iz Krasice. Njena mnogobrojna obitelj posjetila ju je u umaškom stacionaru gdje boravi posljednje dvije godine i priredila veliku rođendansku proslavu. Nona Giovanna, poznata u selu i kao Ivanka, i dalje je vrlo bistra i ima dobro pamćenje, bez obzira na „zlatne“ godine. Rođena u Baredinama, a kad se udala preselila se u Krasicu.

Pamti ona dobro datum vjenčanja – bilo je to 28. prosinca 1940. godine. Sjeća se i tog doba kada je vladala neimaština, ali ljudi su se unatoč tome više družili, zabavljali i pjevali zajedno. S tugom se sjetila svog pokojnog supruga, kojeg nema već 23 godine.

No, radost i veselje joj je velika obitelj – ima 6 djece (od toga 2 pokojnih), 11 unuka, 17 praunuka i 3 prapraunuka.

Većina je s njom jučer proslavila svoj rođendan u umaškom stacionaru, u kojem se o njoj jako dobro brinu.

Imala je i gosta iznenađenja – gradonačelnika Buja Fabrizija Vižintina, koji joj je osobno došao čestitati i darovati buket cvijeća. Nonu Giovannu to je posebno obradovalo i ganulo.

Sretan rođendan joj želimo i mi, uz želje da je zdravlje dobro služi.

Nexe svladao porečke rukometaše

S FORUMA OBITELJSKOG SMJEŠTAJA – Nagrade osvojile Villa Maslina iz Buzeta, Villa Milica iz Pule, Villa Covri iz Brtonigle i Stancija Rušeti iz Oprtlja