in

Nove rampe za osobe s invaliditetom u porečkim Vialama i asfalt u Cancinima

Radovi u Vialama/Grad Poreč

U Ulici Rade Končara, odnosno u Vialama u Poreču na mjestima pješačkih prijelaza uređuju se rampe za osobe s invaliditetom kako bi se onima sa smanjenom pokretljivošću osigurali bolji uvjeti, priopćili su iz Grada Poreča koji financira radove.

Za tu svrhu na pet punktova „spušta“ se nogostup izvođenjem rampe – na dva prijelaza prema marini, dva prema Općinskom sudu i jedan prema robnoj kući Riva Mall.

Također, nastavljaju se komunalne aktivnosti po prigradskim naseljima. U Cancinima asfaltirana je nerazvrstana cesta koja omogućuje pristup kućnim brojevima 29 A, B i C, ukupno 470 četvornih metara. Osim toga, naselje je dobilo i uređeno autobusno ugibalište kod polivalentnog igrališta, površine 100 kvadrata. Asfaltiranje je najavljeno i u naselju Stranići, gdje će biti uređena prometnica prema kućnom broju 65 u dužini od 40 metara.

Radove izvodi poduzeće Cesta Pula u sklopu ugovora na izvođenju asfalterskih radova na području Grada Poreča. Sve se financira iz gradskog proračuna, zaključuje se u priopćenju.

SENZACIONALNO OTKRIĆE U UMAGU: Vrijedni arheološki nalazi na Trgu 1. svibnja

poreč učilište kino

Poreč do 25. ožujka traži kandidate za Povelju “30.april”