in

NOVIGRAD: Agata organizirala niz radionica za štićenike Centra za inkluziju Buje i Poreč

Aktivnosti novigradske likovne udruge Atelier Agata bile su mnogobrojne u posljednja tri mjeseca. Pa su tako u Gradskoj knjižnici Novigrad odradili niz likovno-kreativnih radionica u suradnji s Centrom za inkluziju i podršku u zajednici. Na radionicama su se pridružili i korisnici porečkog Centra za inkluziju.

Na prigodan su način članovi Agate obilježili Svjetski dan svjesnosti o autizmu, a radionice su održane i 21. ožujka, kada se obilježavao Svjetski dan osoba s Down sindromom kada su oslikavane čarape, te 26. ožujka na Svjetski dan podrške oboljelima od epilepsije. Tada su lavandom punili vrećice.

U gradskoj knjižnici Novigrad  postavljena je i skupna izložba na sve tri teme, kao i radovi nastali tijekom suradnje s Centrom za inkluziju.

Agata je osim ove suradnje, završila i s aktivnostima povodom Dana Agate, gdje su svake subote tijekom druženja predstavljene aktivnosti ove vrlo aktivne udruge.

Također su odrađene i vikend likovno-kreativne radionice uz vodstvo mentora,

tehnikom miks medija.

Nastali radovi bit će uskoro izloženi na skupnoj izložbi članova i polaznika radionice u Medulinu u sklopu suradnje s likovnom udrugom Medulin art, doznajemo iz Agate.

traktor pixabay

Grad NOVIGRAD organizira 13. travnja tehnički pregled traktora na tri lokacije

VIŽINADA POZIVA MJEŠTANE NA SURADNJU: Startala izrada Strateškog plana razvoja turizma