in

VIŽINADA POZIVA MJEŠTANE NA SURADNJU: Startala izrada Strateškog plana razvoja turizma

Općina Vižinada započela je izradu Strateškog plana razvoja turizma za svoje područje za razdoblje 2018.-2025. godine, a za čiju su provedbu osigurana sredstva iz Programa ruralnog razvoja RH za razdoblje 2014.-2020. godine (provedba tipa Operacije 7.1.1. Sastavljanje i ažuriranje planova za razvoj jedinica lokalne samouprave) u iznosu od 162.500 kuna. Sredstva su namijenjena za troškove izrade Strateškog plana i provedbu strateške procjene utjecaja na okoliš, saznajemo od načelnika Marka Ferenca.

Odabran izrađivač plana je tvrtka Key consulting te je formirana radna skupina u koju su uključeni relevantni predstavnici javnog i privatnog sektora.

Načelnik ističe da za izradu što kvalitetnijeg plana potrebno je da se uključe svi mještani sa svojim prijedlozima i mišljenjima.

U tu svrhu su na prvom radnom sastanku definirane fokus grupe s kojima će se u narednom razdoblju organizirati sastanci i na kojima će svi biti u mogućnosti iznijeti svoje prijedloge.

Sastanak sa svakom fokus grupom planiran je jednom u razdoblju od 15. travnja do 15. svibnja.

S obzirom na interese, planiraju se formirati sljedeće fokus grupe – privatni iznajmljivači, ugostitelji, poljoprivredna gospodarstva (vinari, maslinari, ekološki proizvođači i slično), lokalni poduzetnici (ostale razne djelatnosti povezane s turizmom), te sport, kultura i ekologija, kao i svi ostali.

Iz općinske uprave pozivaju sve zainteresirane da se jave direktno voditelju izrade strategije, Robertu Ribariću iz tvrtke Key consulting, i to na broj telefona 098/688-128 ili e-mail adresu robert@keyconsulting.hr.

Isto tako, općina obavještava mještane da će se održati anonimno anketiranje putem kojeg će se prikupiti informacije o stavovima vezanim uz razvoj turizma.

-Molimo sve mještane da se maksimalno uključe u proces izrade Strateškog plana razvoja turizma, poručio je načelnik.

NOVIGRAD: Agata organizirala niz radionica za štićenike Centra za inkluziju Buje i Poreč

HTZ podijelio 4,4 milijuna kuna: U Istri po 100.000 kuna dobili Rise up Poreč, Film festival Pula i Rock & Stars Medulin