in

NOVIGRAD: Obilježena 76. obljetnica stradanja Irme Benčić

Polaganjem vijenaca uz spomenik na mjestu stradanja u Bužiniji, te uz bistu Irme Benčić u istoimenom gradskom parku, obilježena je 76. obljetnica stradanja novigradske heroine NOB-a Irme Benčić, njezina oca Antona te partizanskog druga i suborca iz Labina Antuna Ružića.

Obilježena obljetnica stradanja Irme Benčić

Vijenac uz spomenik u Bužiniji te uz bistu Irme Benčić, uz minutu šutnje, položila je delegacija Grada Novigrada, Udruge antifašista Bujštine, te Društva Josip Broz Tito Novigrad. Polaganju vijenaca prisustvovali su gradonačelnik Anteo Milos, predsjednik UA Bujštine Edi Andreašić, potpredsjednik Mojmir Stanić te član predsjedništva Josip Medica, potpredsjednica Zajednice društava J. B. Tito Istarske županije i predsjednica novigradskog ogranka Društva Silvana Barić, uz nekolicinu članova i članica UA Bujštine.
Odavanje počasti Irmi i drugim novigradskim žrtvama naci-fašističkog terora ove je godine održano u nešto izmijenjenom, reduciranom izdanju, bez popratnog programa i javnog skupa, obzirom na aktualne epidemiološke prilike.

Okupljenima se tek kratko obratio gradonačelnik Milos, istaknuvši značaj i potrebu obilježavanja ovog događaja, kao stalnog upozorenja današnjim i budućim generacijama da nikada više ne dozvole da se dogodi zlo i nepravda kakvi su se dogodili Irmi, njenom ocu i suborcu Ružiću, kao i svim drugima koji su stradali kao žrtve fašizma, priopćio je Grad Novigrad.

NACIONALNI STOŽER: Potvrđena 2 slučaja njujorškog soja, preminula 40-godišnja osoba bez drugih bolesti

Đulijano Petrović kandidat IDS-a za načelnika Općine Kaštelir-Labinci