in

NOVIGRAD: Park stradao u nedavno nevremenu već ima nova stabla. Uskoro nastavak uređenja

Foto Grad Novigrad

U okviru sanacije posljedica nedavnog olujnog nevremena koje je nanijelo znatne štete na nekoliko lokacija na području Grada Novigrada, sanira se među ostalim i Park Irme Benčić, kojeg je nevrijeme posebno pogodilo, a koji je tada gotovo potpuno ostao bez svojih prepoznatljivih stoljetnih borova.

Srušena ili znatno oštećena stabla su u međuvremenu uklonjena, a ovih dana je zasađeno 11 novih velikih sadnica stabala, starosti između sedam i 30 godina, primjerenih lokaciji parka ali i primorskom, mediteranskom položaju Novigrada.

Zasađeno je pet stabala lipa (Tilia cordata), dva javora (Acer platanoides ‘Crimson King’) te po jedno stablo ladonje (Celtis australis), hrasta crnike (Quercus ilex), tise (Taxus baccata) i likvidambara (Liquidambar stiracyflua). Zasađeno je i 17 novih sadnica grmlja – 15 oleandera (Nerium oleander) i dva grma lovora (Laurus nobilis).

Najesen i zimu slijedi uređenje partera parka – nove staze, travnjak i novi sustav automatskog navodnjavanja, kao i postava nove urbane opreme – klupa za sjedenje i kantica za otpatke.

Ostale površine na području Grada zahvaćene nevremenom još uvijek se saniraju. Na nekim lokacijama, poput plaža i površina uz plaže, zbog prisutnosti ljudi, naših sugrađana i gostiju, izvedeni su radovi koje je u tim okolnostima bilo moguće izvesti, dok će se dio preostalih radova na sanaciji obaviti čim to bude prikladnije, objavio je Grad Novigrad.

Foto TZ Barban

U Barbanu Mini trka na prstenac, film “Mali princ” i “Zamisli svoju želju”

Foto TZG Novigrad

U Novigradu „Cittanova Istria day“ – prigodna prodaja autohtonih proizvoda i ručno rađenih suvenira