in

U Barbanu Mini trka na prstenac, film “Mali princ” i “Zamisli svoju želju”

Foto TZ Barban

Prije dugoočekivane Trke na prstenac planirana su još dva znatno manja, ali vrlo zanimljiva događaja na području Općine Barban. Ovog ljeta na najsjajniji i najčarobniji način doživite prekrasan prizor Suza Svetog Lovre uz ljetno kino na brdu Sv. Pavao u malom mjestu Želiski nedaleko od Barbana sutra, u subotu 12.8. 

Za mališane Udruga Barbačana pripremila je bogat scensko kreativni program pod nazivom  „Zamisli svoju želju“ , omiljeni animirani film „Mali Princ“ i naravno „Teleskop night“. Program započinje u 18 sati sa scensko kreativnim programom za djecu „Zvijezda padalica i veselo  društvo“ koje vodi Udruga Birikina.  

Potom u 20:30 sati počinje animirani film za kojeg su svi mališani ali i odrasli zasigurno čuli – „Mali princ“. 

I za kraj predivne večeri, točnije u 22 sata, započinje „Teleskop night“ gdje će posjetitelji imati priliku  gledati blistave zvjezdice s Franom Ivanom Vrbanom iz Akademskog Astronomskog društva Rijeka.  

Sudjelovanje u programu u potpunosti je besplatno, a za najmlađe su osigurani i sokići i grickalice. Također nemojte zaboraviti ponijeti vaše tople dekice.  

Drugi događaj idealan je za sve uzraste.  

Ove godine Turistička zajednica Općine Barban je u suradnji sa Općinom Barban organizirala novi  originalni program koji se odnosi na interpretaciju materijalne i nematerijalne baštine pod nazivom  Enjoy & Explore Barban Tradition te u sklopu programa je organizirana „Mini tržnica lokalnih proizvoda“  s ciljem stvaranja dodatnih sadržaja za posjetitelje Barbana koji se održava svake srijede od početka  srpnja.  

Sljedeću srijedu 16. kolovoza je posljednja prilika da naši posjetitelji dođu i zavire na našu malu tržnicu  te sa sobom ponesu domaće proizvode i jedinstvene suvenire lokalnih OPG-ova.  

Također u srijedu je posljednji naporni trening naših konjanika koji se cijelo ljeto marljivo spremaju za  48. Trku na prstenac.  

Osim toga za goste organiziraju se razne igre poput zabavne Mini trke na prstenac, kviza znanja,  te nezaobilazni showa srednjovjekovnih vitezova iz Udruge Barbanska kula. Također, tijekom programa  naši gosti imaju priliku zasladiti se s tradicionalnim Barbanskim kolačom kojeg svake srijede vrijedno  priprema čuvarica naše tradicije Mirjana Prgomet. 

Stoga TZ poziva sve zainteresirane da dođu u Barban u srijedu u 17:00 na posljednje ovogodišnje  izdanje programa „Enjoy & explore Barban tradition“ na malu Barbansku placu i dožive to malo mjesto, otkriju skrivene kutke te prekrasnu priču koja se veže uz Barban.

Foto Općina Vižinada

Vižinada iz EU i drugih fondova za projekte povukla gotovo 200.000 eura

Foto Grad Novigrad

NOVIGRAD: Park stradao u nedavno nevremenu već ima nova stabla. Uskoro nastavak uređenja