in

NOVIGRAD podijelio 900 poklon paketa socijalno potrebitima

Prema već ustaljenoj dugogodišnjoj tradiciji Grad Novigrad i ovih je blagdana pripremio prigodne pakete za sve umirovljenike, kao i za osobe slabijeg socijalnog statusa, ukupno više od 900 poklon-paketa.

Prema utvrđenom popisu gradskog Socijalnog vijeća, uobičajeno su podijeljeni paketi za 80 potrebitih osoba s područja Grada Novigrada. U paketu su bile zastupljene osnovne živežne namirnice te higijenske potrepštine, ukupno 15-ak artikala, a vrijednost paketa iznosio je oko 200 kuna. Pakete su u svojim prostorijama podijelile volonterke novigradskog Crvenog križa.

Prigodne poklon-pakete dobili su i svi umirovljenici kao i starije osobe bez vlastitih prihoda, s prijavljenim prebivalištem na području Grada Novigrada. U prigodnim blagdanskim paketima koji su osigurani za oko 850 osoba, našli su se pandoro, pjenušac i kava. Paketi su također podijeljeni u prostorima Crvenog križa.

Također već tradicionalno, u organizaciji Centra za socijalnu skrb Buje i Gradskog društva Crvenog križa Novigrad je financirao nabavu prigodnih blagdanskih paketa u vrijednosti oko 100 kuna za sve Novigrađane (djecu, odrasle i starije osobe) smještene u ustanovama socijalne skrbi, doznajemo u gradskoj upravi.

POČELO JE, POČELO: GRAD POREČ pronašao način kako eliminirati bankomate

VRSAR: Doček Nove godine u podne uz glazbu i cjelodnevno klizanje