in

NOVIGRAD: Uređena pješačka staza i plato uz Park Irme Benčić

Foto Grad Novigrad

Sredinom lipnja dovršeno je uređenje pješačke staze i nogostupa te manjeg platoa uz Park Irme Benčić odnosno Prolaz Venecija. Radi se o nogostupu između Parka i pošte, stazi uz Park koja vodi od Konzuma do Erste banke te o platou ispred same banke, kao i pokrajnjoj uličici koja od Parka vodi prema Crkvi BDM Gospe Karmelske.  

Riječ je o ukupno oko 400 četvornih metara površine, popločene novim Capri opločnikom, koji se odlikuje estetskim i modernim oblikom, odličnom kvalitetom i inovativnom tzv. Soft Edge izradom završnih rubova. Dio pješačke staze proširen je na pet metara, a proširenje je dobio i plato ispred banke, na kojem su se do sada naguravala i najčešće nepropisno parkirala vozila te tako ometala pješačku komunikaciju.

Taj je prostor sada dostupan pješacima, estetski je primjereno uređen i opremljen novom urbanom opremom – vazama s cvijećem i drvenim klupama.

Vrijednost ove investicije financirane iz gradskog proračuna iznosi oko 300.000 kuna (s PDV-om), doznajemo u Gradu Novigradu.

Foto Aquacolors Poreč - Magicone

AQUACOLORS POREČ – 13 adrenalinskih atrakcija, bazeni, Crocodile Bay i još puno toga čeka vas svaki dan

Foto Grad Novigrad

NOVIGRAD: Sređene ulice u starom gradu – Čak 500 kvadrata popločeno “Kanfanarom bajaderom”