in

NOVIGRAD: Uspješna primjena prometnog sustava Pazigrad – Skoro 900 prekršaja i velik prihod o kazni

Foto TZ Novigrad

Od 2022. godine Grad Novigrad koristi informatički sustav Pazigrad redarstvo kao tehničku potporu u procesu nadzora prometa u mirovanju na području Grada Novigrada.

Pazigrad redarstvo je prometno informatičko rješenje koje doprinosi bržem i učinkovitijem procesu nadzora prometa u mirovanju i rada prometnog redarstva, te maksimalno optimizira sve radne procese u kontroli i naplati počinjenih prometnih prekršaja temeljem Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Sustav Pazigrad redarstva uključuje serversku infrastrukturu, baze podataka, profesionalne uređaje na terenu, potrošni materijal i edukaciju korisnika sustava, te periodičnu kontrolu broja izdanih i naplaćenih prometnih kazni.

Platforma Pazigrad redarstvo u Gradu Novigradu sufinancirana je temeljem Javnog poziva za poticanje razvoja pametnih i održivih rješenja i usluga Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Nakon provedenog postupka nabave, ugovorene su usluge sustava Pazigrad redarstvo od  dobavljača RI-ING NET d.o.o. iz Rijeke. Usluga informatičkog sustava Pazigrad redarstvo ugovorena je za period od dvije godine, u trajanju od 1. ožujka 2022. do 1. ožujka .2024, te je ukupni ugovoreni iznos korištenja sustava 14.599,51 €, od čega FZOEU pokriva 40%.

Kroz platformu Pazigrada u dvije ugovorene godine korištenja, Grad Novigrad zabilježio je gotovo 900 prometnih prekršaja i prihodovao više od 25.000 eura, stoga je zaključeno da će se s vlastitim sredstvima iz proračuna nastaviti s korištenjem sustava Pazigrad na području Grada i u idućem periodu, objavio je Grad Novigrad.

Foto Turistička zajednica grada Buja - šparuge

Šparugada u Kaštelu starta gurmanskom šetnjom – Kušajte delicije i vina sjeverozapadne Istre. Prijave otvorene

sabornica

Gostovanje 7. bijenala slikarstva u Poreču – Na izložbi širok presjek generacija koje oblikuju nacionalnu slikarsku scenu