in

Šparugada u Kaštelu starta gurmanskom šetnjom – Kušajte delicije i vina sjeverozapadne Istre. Prijave otvorene

Foto Turistička zajednica grada Buja - šparuge

Početak travnja obilježit će tradicionalna fešta Šparugada u Kaštelu koja će i ove godine nuditi niz raznovrsnih sadržaja. Novost ove godine jest gurmanska šetnja koja će se održati 7. travnja. Turistička zajednica Buja poziva tog dana da im se posjetitelji pridruže u istraživanju ljepota  i okusa okolice Kaštela kroz aktivnu šetnju. Zajedno će otrkivati skrivene kutke prirode, uživati u čistom zraku i okusima kraljice šume, šparuge.

šparuge
Foto Turistička zajednica grada Buja – šparuge

Kružna staza dugačka je 12 kilometara i prilagođena je svima koji žele uživati u prirodi i eno-gastronomiji.  Staza započinje u Kaštelu (Malotija), prolazi kroz sela Kaldanija, Montrin, Paldigija, Morožija, a posljednja točka je Stari Kaštel s kojeg se pruža predivan pogled na kristalno čiste vode solinskih bazena.

Na pet tematskih punktova imat ćete priliku kušati najfinije lokalne delicije poput focaccie i palačinke sa šparogama ili upoznati se s tradicionalnim jelima kao što su jota i palenta sa šparugama. Po putu ćete imati priliku otkriti i tajne lokalnih kulinarskih majstora, a sve to će biti sljubljeno kapljicom vina lokalnih vinara kao što su vina Brič, Sinković, Jakac i Bassanese.

A što kažete na to da osim u jelima sa šparogama, kušate i nešto malo drugačije – mlijeko od magarca? Na šetnji imat ćete priliku okusiti ovo neobično, ali iznenađujuće ukusno piće.

Rezervirajte svoje mjesto već danas i pripremite se za jedno nezaboravno iskustvo!

Izlagači hrane: Ivana Grbavac – Kuzina time, Agroturizam Radešić, Konoba Malo selo i
Konoba Pjero.

Prijave: https://forms.gle/j9gsDcDEpcm5FFuXA

Organizatori su KUD „LIPA“ Kaštel, MO Kaštel, Zajednica Talijana Kaštel i Boćarski klub Kaštel, a pokrovitelji TZ i Grad Buje.

ivica kostelić

Ivica Kostelić danas, 15.3. gostuje u Poreču. Dođite pogledati njegov film

novigrad

NOVIGRAD: Uspješna primjena prometnog sustava Pazigrad – Skoro 900 prekršaja i velik prihod o kazni