in

NOVIGRAD: Vijenci za Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja

Foto Grad Novigrad

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na središnjem križu novigradskog groblja te odavanjem počasti minutom šutnje hrvatskim braniteljima i svima onima koji su položili svoje živote za domovinu Hrvatsku, obilježen je Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja.

Delegaciju Grada Novigrada predvodio je ovom prigodom gradonačelnik Anteo Milos, uz nazočnost zamjenice gradonačelnika iz redova talijanske nacionalne zajednice Vivijane Fakin i predsjednice Gradskog vijeća Dijane Lipovac Matić. Pozivu Grada odazvali su se i predstavnici političkih stranaka i liste grupe birača zastupljenih u Gradskom vijeću, predstavnici braniteljskih udruga UHBDR 154. I HVIDRA Umag te Udruge antifašista Bujštine, a odavanju počasti nazočio je i skupnik Hrvatske ratne mornarice Ante Mamić iz Postaje obalnog motrenja Savudrija.

Okupljenima su se prigodnim govorima obratili gradonačelnik Milos i Mato Magdić, predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata – 154. brigade, koja okuplja hrvatske branitelje s područja Novigrada, Buja i Umaga, objavio je Grad Novigrad.

Foto Općina Vižinada

VIŽINADA obilježila Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja

Foto Aminess Novigrad

Iz poznatog TV showa u ISTRU: Chef Melkior Bašić stalni član gourmet tima novigradskog hotelijera