in

Novigrađani i Porečani donacijama razveselili mališane u vrtiću u Glini

Prije nekoliko dana Novigrađani, čija akcija za pomoć potresom pogođenoj Banovini i dalje traje, uz sudjelovanje Društva Naša Djeca Poreč dostavili su dječjem vrtiću Bubamara u Glini 179 poklon paketa. Sve to u suradnji s članovima NK Metalac iz Siska.

-Ponosni smo, ispunjeni i sretni, jer smo zajedno s našim donacijama donijeli i neopisivo veselje u Dječji vrtić Glina. Vidjeti radost te djece bio je nezaboravan i neprocjenjiv trenutak. Hvala svim ljudima iz Novigrada i Poreča koji su omogućili donacije te NK Metalac koji se sa svojim volonterima također u sve uključio, i čija je maskota izazvala posebno oduševljenje među mališanima, poručili su iz Novigrada.

Na Facebook stranici „Sportska dvorana Novigrad“ objavljene su početkom veljače potrebe tog vrtića i skupljalo se po konkretnom popisu. Pa se tako prikupilo i odvezlo za potrebe vrtića sljedeće: pribor za kuhinju, posude za kuhanje, štep deke, nalvake za krevetiće, vreće za smeće, sredstva za čišćenje, gumene rukavice i drugo, a sve se moglo dostaviti u prostore DVD-a i Crvenog križa.

Tome se pridružio i DND Poreč. Javili su se brojni građani i Dječji vrtić Crvenkapica. U DND-u je tako skupljeno puno slikovnica, didaktički materijal poput stolnih igara i puzzla, zatim sportski rekviziti (vijače, lopte, obruči), materijal za likovne aktivnosti (papiri za crtanje, kolaž papir, dječje škare, ljepila, obične olovke, olovke u boji, flomasteri, pastele, vodene boje, tempere, kistovi, glinamol, plastelin), materijal za čišćenje (metle, wc četke, deterdženti, spužve, sušilo za veš, vreće za smeće, jednokratne rukavice), te nešto kuhinjskog pribora, ručnika i deka za krevetiće. Novigrađani su potom došli u porečki DND i preuzeli donacije.

Iako je od potresa prošlo više od mjesec i pol uvijek nešto treba prikupljati, pa tako tko želi pomoći može na Facebook pratiti stranicu Sportske dvorane gdje će objaviti što točno bude potrebno.

POREČ: Eksplodirala kućna peć u Špadićima

Na današnji dan prije 58 godina umro MATE BALOTA