in

Novigradski Lionsi pomažu izradu vizira za istarske zdravstvene djelatnike

-U vrijeme kad je normalan život stavljen po strani uvijek se rodi i nešto dobro. U volonterskoj akciji učenici i ravnatelji škola na Bujštini na svojim 3D printerima proizvode maske (vizire) za medicinsko osoblje Opće bolnice u Puli, porčuju iz Lionsk kluba Novigrad koji se poput mnogih drugih aktivno uključio i podržao ovu hvalevrijednu akciju ljudske solidarnosti.

Naime, u suradnji sa Studentskim zborom za pulsku bolnicu i domove zdravlja u Istri Lionsi su nabavili materijal, filamente i folije, a uz svesrdnu pomoć i savjete Vanje Brčića iz Poreča u školama na Bujštini proizvodi se više od 50 zaštitnih maski dnevno.

-Ponosni smo što je u tome važnu koordinativnu ulogu imala Davorka Parmač, ravnateljica OŠ Rivarela iz Novigrada, ujedno predsjednica Lionsa Novigrad. Pokazalo se tako na najbolji mogući način da 3D printeri, koje je Lions klub Novigrad donirao svim školama na Bujštini u protekle dvije godine, imaju svoje mjesto i svrhu u našem obrazovnom sustavu te da je sve moguće kada se slože dobra volja i lavlje srce, poručili su iz ove dobrotvorne organizacije.

KAŠTELIR: Iako ide sporije gradnja kanalizacije i uređenje ulice u Rojcima bit će gotovi do ljeta

MARČANA: Unatoč korona-krizi gradnja vrtića odvija se po planu