in

DANAS U TARU I NA ANTENALU – Edukacija “Dijete i priroda” okuplja stotinu sudionika iz Hrvatske i Slovenije

Foto: Znanstveno edukacijski centar Višnjan

Danas, 5. travnja, od 9 do 17 sati u Taru i Antenalu održat će se jednodnevna edukacija “Dijete i priroda”, jednodnevna edukacija u organizaciji Znanstveno edukacijskog centra i Astronomskog društva Višnjan.

Seminar je namijenjen odgojiteljima djece predš̌kolske dobi, uč̌iteljima razredne nastave, struč̌nim suradnicima u odgojno-obrazovnim ustanovama i svim osobama zainteresiranim za edukaciju u prirodi.

Cilj edukacije je stjecanje teorijskih i praktič̌nih znanja za provođenje edukacije djece u prirodi te poticanje stvaranja mreže organizacija i pojedinaca koji se bave outdoor edukacijom, a radi razmjene iskustava. Prijavljeno je 100-injak sudionika iz cijele Hrvatske i Slovenije.
Teorijski dio edukacije odvija se u Taru od 9 do 12.30 sati u Zajednici Talijana „Giovanni Palma“, a praktični dio na Antenalu od 14 do 17 sati.


Uvodni predavač je prof. Korado Korlević s naslovnom temom „Poremećaj pomanjkanja prirode“, a gostujući je prof. dr.sc. Gregor Torkar (Pedagoški fakultet Sveučilišta u Ljubljani) s temom „Edukacija u šumi: važna ishodišta za pedagoge“.

Kao produkt cijele priče bit će predstavljen priručnik „Dijete i priroda“ pripremljen od strane Znanstveno edukacijskog centra Višnjan za poticanje interesa za znanost i prirodu kod djece.

Edukaciju podržavaju Općina Tar-Vabriga i Grad Novigrad.

Dom zdravlja Poreč /Foto Tanja Kocijančić

POREČ I ISTARSKI DOMOVI ZDRAVLJA: Zajedno u nabavku novog ultrazvučnog aparata za ginekološku ordinaciju

Sutra TRIJEZNI ŠTAND povodom Svjetskog dana borbe protiv alkoholizma