in

POREČ I ISTARSKI DOMOVI ZDRAVLJA: Zajedno u nabavku novog ultrazvučnog aparata za ginekološku ordinaciju

Dom zdravlja Poreč /Foto Tanja Kocijančić

Ove godine nabavit će se još četiri nova ultrazvučna aparata ukupne vrijednosti 1,7 milijuna kuna za ispostave domova zdravlja Buzet, Umag, Pazin i Poreč, objavili smo nedavno kada smo informirali o svim većim ulaganjima u zdravstvo Istarske županije koja su u tijeku.

Što to konkretno znači za Poreč pitali smo ravnatelja Istarskih domova zdravlja dr. Ante Ivančića, koji nam je rekao da će kupiti UZV aparat za potrebe ginekološke ambulante.

-Postojeći aparat je već odradio svoje, a poznato je da je porečka ginekološka ambulanta po broju pacijentica među najvećima u Istri. Sve ćemo UZV uređaje kupiti u suradnji s jedinicama lokalne samouprave koje će ih sufinancirati u određenom dijelu, naglasio je Ivančić.

Dodao je da sva četiri aparata stižu sigurno do kraja godine.

Gradonačelnik Poreča Loris Peršurić rekao je da stalno traže sponzore, te da su upite poslali već na više adresa uspješnih porečkih poduzeća. Gradonačelnik je uvjeren da će od donatora uspjeti skupiti veći dio novca za kupnju tog prijeko potrebnog uređaja za ginekološku ambulantu u Domu zdravlja.

Zašto porečke srednjoškolke ANTONELA, ANTONIJA i LEA volontiraju? Jer se osjećaju dobro kada čine dobre stvari

DANAS U TARU I NA ANTENALU – Edukacija “Dijete i priroda” okuplja stotinu sudionika iz Hrvatske i Slovenije