in

Datum pomaknut: Plenković objavio kada će početi nastava

Foto Juraj Varga za Pixabay - Ilustracija

Iduća nastavna godina trebala je započeti 2. rujna, ali to ipak neće biti tako. Premijer Andrej Plenković najavio je da nova nastavna godina započinje tjedan dana kasnije, odnosno 9. rujna. Razlog tome je aktualna turistička sezona i vremenske neprilike.

Nakon prvotne objave tog kalendara, mnogi su izrazili nezadovoljstvo oko datuma početka nastavne godine. No, kako prenosi Dnevnik.hr, premijer Andrej Plenković ove je srijede u Sisku najavio da će nastavna godina započeti nešto kasnije – 9. rujna.

– Danas smo na inicijativu niza dalmatinskih i obalnih župana, u prethodnoj konzultaciji s Vladom i ministrom Fuchsom, dogovorili da nastavna godina umjesto planiranog 2. rujna započne od 9. rujna. To je važna obavijest za cijelu Hrvatsku, rekao je Plenković.

Napomenuo je, također, da je ta odluka donesena sa svim županima i gradonačelnikom grada Zagreba, Tomislavom Tomaševićem te da je vrlo važno za sve roditelje i zaposlenike u obrazovanju da znaju za ovu obavijest. Kaže i da je nastavna godina pomaknuta na kasniji datum zbog turističke sezone i vremenskih neprilika, prenosi portal Srednja.hr.

Foto Atelijer AGata Novigrad

NOVIGRAD: Posjetite ljetnu izložbu Atelijera Agata

klub za mlade poreč

Porečka Capybara u petak prezentira igru Dungeons and Dragons