in

Dječji tjedan u Vižinadi: Najmlađi se igrali i učili na radionici “Sretno dijete”

Jučer je u Vižinadi, u sklopu Dječjega tjedna, održana edukativno-kreativna radionica “Sretno dijete” u suradnji s Gradskom knjižnicom Poreč.

Mališani su kroz razgovor i slike vidjeli kako žive djeca diljem svijeta, a onda ih je jedan zeleni pas iz priče podsjetio da su sva djeca na ovoj planeti jednako važna i da sva djeca imaju pravo na sretan život u igri, učenju i veselju.

-A naša se mala zajednica trudi da naša općina bude uistinu prijatelj djece, poručili su iz Općine Vižinada koja je pripremila doista bogat program za svoje najmlađe.

Pa će tako polaznici vrtića sutra, 10. listopada, šetati Vižinadom i sumještanima nositi košaru punu osmijeha, te imati Dan za zagrljaje, s porukom odraslima da što više grle svoju djecu. Također, pravit će narukvice prijateljstva pod motom „Prijatelj prijatelju“.

Bez obzira što je sutra najavljen štrajk učitelja u školama, u 9 sati u školskoj dvorani održat će se predstava „Pale sam na svijetu“ u izvedbi Teatra Naranča. Nakon toga će uslijediti druženje s načelnikom Markom Ferencem s kojim će razgovarati o dječjim pravima i obvezama, ali i željama.

SAJAM PRŠUTA U TINJANU uz gastro delicije, sport i koncerte Jelene Rozge, Željka Joksimovića i Gustafa

20. RALLY POREČ počinje u petak, Veliko parkiralište zatvara se noćas u ponoć i otvara 14. listopada