in

ERASMUS+ Love Life u umaškoj školi: EMOCIONALNA INTELIGENCIJA za sretniji život

ERASMUS+ Love Life u umaškoj školi: EMOCIONALNA INTELIGENCIJA za sretniji život

U Osnovnoj školi Marije i Line u Umagu provodi se dvogodišnji međunarodni projekt Erasmus+ Love Life (Voli život) čiji je glavni koordinator njemačka škola iz Bad Emsa kraj Frankfurta (Njemačka), a ostale partnerske škole dolaze iz: Marousija kraj Atene (Grčka), Lublina (Poljska) i Monopolija (Italija).

Svrha našega projekta je podići svijest učenika o važnosti emocionalne inteligencije za naše društveno, emocionalno, fizičko, mentalno i duhovno blagostanje kroz brojne ciljane aktivnosti na razini partnerstva i na razini škola koje pridonose razvoju njihove pozitivne osobnosti i slike o sebi.

Nakon što su naši predstavnici u veljači prošle godine boravili u Monopoliju te u studenom ove godine u Marousiju, prošli tjedan je naša škola ugostila ukupno trinaest učitelja i dvadeset učenika koji su sudjelovali u vrlo zanimljivim i dinamičnim radionicama koje je osmislila umaška škola, zadužena za uspješnu provedbu modula „Love your Mind“ (Voli svoj um). Naše su aktivnosti, stoga, bile usmjerene ka treningu mozga i mentalnom zdravlju kroz radionice Brain Gym-a (šah, sudoku, mozgalice, zagonetke, pisanje pjesmica u akrostihu, interaktivne online igre kviza, memorija, osmosmjerki, križaljki i sl.), uz korištenje suvremenih online digitalnih web 2.0 alata. Tu su bila i vrlo zanimljiva predavanja iz psihologije na temu „Misli pozitivno – osjećaj se dobro“, predavnje Dr. Ranka Rajovića „Learning Approach for Gifted Children“, predavanje na Filozofskom fakultetu – Odsjek za psihologiju na temu emocionalne inteligencije te posjet Centru za astronomiju i Planetariju u Rijeci.

Ovakav način učenja kroz projekte (Project Based Learning) vrlo je privlačan i zabavan učenicima jer im donosi brojne dobrobiti – poboljšava njihove komunikacijskih i jezične sposobnosti, navodi ih na logičko razmišljanje i rješavanje problema, uči ih timskom radu te uvažavanju drugih naroda i kutura, što će ih jednoga dana učiniti punopravnim građanima Europe.

Autorica: Alenka Banić Juričić, prof. mentor, učiteljica engleskog jezika i školska koordinatorica projekta Erasmus+

PROJEKT ZA DJECU U TARU: Zbog velikog rasta broja učenika stara Zajednica Talijana pretvara se u školsku zgradu

PROJEKT ZA DJECU U TARU: Zbog velikog rasta broja učenika stara Zajednica Talijana pretvara se u školsku zgradu

Ministarstvo turizma objavilo natječaj za koji su osigurali 25 milijuna kuna za plaže, centre za posjetitelje...

Ministarstvo turizma objavilo natječaj za koji su osigurali 25 milijuna kuna za plaže, centre za posjetitelje…