in

FUNTANA: Objavljen 1. likovno-literarni natječaj “Izvor štorija”

Funtanjanska Udruga za djecu i mlade Na izvorima prijateljstva objavljuje prvi likovno – literarni natječaj Izvor štorija za likovni rad te izvorno prozno djelo (kratku priču, humoresku, kozeriju, pjesmu u prozi, putopis, biografski zapis, esej, ili bilo koji drugi oblik).

Pravo sudjelovanja u natječaju za likovni rad imaju sva djeca vrtićke dobi do prvoga razreda osnovne škole koji se natječu u kategoriji Kistići. U literarnom natječaju mogu se prijaviti svi učenici osnovne škole u kategoriji Mala pera u kategoriji nižih razreda, te viši razredi u kategoriji Velika pera.

Tema Kistića je nacrtati svoje viđenje legende kako je nastala Funtana, na tekst Tri vile sestrice, te jedna slobodna tema. Tema skupine Mala pera i Velika pera naslovljena je Priča se (p)o mjestu.

Stil je slobodan, radovi mogu biti pisani hrvatskim standardnim jezikom i u dijalektu, te talijanskim jezikom, uz uvjet da tekst nije neobjavljen; sudionici natječaja svoj uradak (samo jedan) mogu poslati  na mail: izvorstorija@gmail.com.

Svrha je ovoga projekta valorizirati pismenosti u ovo naše virtualno doba,  uz osjećaj pripadnost zavičaju i tradiciji.

U subotu, 12. listopada, u galeriji Zgor murve bit će izloženi i pročitani najbolji radovi, uz dodjelu prigodnih  priznanja, rad akademske likovne umjetnice  Lovorke Lukani, članice Hrvatskog društva likovnih umjetnika Istre.

Predsjednica žirija je Vanesa Begić, magistrica književnosti, dugogodišnja novinarka Glasa Istre i urednica priloga za djecu Ružmarin,  a članice Elena Morellato Djapjaš, učiteljica razredne nastave u vrsarskoj Osnovnoj školi Vladimira Nazora, te Adrijana Ivković, odgajateljica u funtanjanskom dječjem vrtiću Tići,  predsjednica udruge Na izvorima prijateljstva.

UVJETI NATJEČAJA:

  • tekst mora biti izvoran i neobjavljen,
  • ne smije biti dulji od četiri (4) stranice,
  • može biti pisan književnim jezikom (hrvatskim ili talijanskim) ili narječjem,
  • tema je slobodna,
  • rok predaje tekstova je 8. listopad 2019. godine,
  • autori se natječu s jednim radom,
  • tekstu treba priložiti osobne podatke: ime i prezime, broj telefona, razred i ime škole,
  • ukoliko se rad prijavljuje pod mentorstvom, navesti ime i prezime mentora,
  • radovi se dostavljaju u digitalnom obliku na adresu: funtanaizvorstorija@gmail.com

Najbolje radove odabrat će članovi prosudbenog odbora. Sve uvjete i ostale informacije možete naći na Facebook stranici Udruge za djecu i mlade Na izvorima prijateljstva.

VIŽINADA: Pokloni i lijepe želje za prvi dan škole svim učenicima a posebno prvašićima

LJETO PUNO TRAGEDIJA: Ubojstva, masovne tučnjave, teške prometne nesreće… Što se to s ljudima događa? Evo što kaže psihologinja Nataša Basanić Čuš