in

Gimnazija Jurja Dobrile: Ekipe trećih razreda najbolje na Tetragonu iz fizike i informatike

Foto Gimnazija i strukovna škola Jurja Dobrile Pazin

U utorak 23. travnja u sklopu Otvorenog dana Sveučilišta u Rijeci na Fakultetu za fiziku, informatiku, biotehnologiju i matematiku održano je ekipno natjecanje za ekipe trećih razreda iz Istarske i Primorsko-goranske županije. Gimnaziju i strukovnu školu Jurja Dobrile Pazin predstavljale su ekipe 3.A, 3.B i 3.C razreda.

Foto Gimnazija i strukovna škola Jurja Dobrile Pazin
Foto Gimnazija i strukovna škola Jurja Dobrile Pazin

-S ponosom možemo reći da je ekipa 3.A u kojoj su bili Mihael, Rian, Marin B. i Tin pobijedila na natjecanju, i također je dobila nagradu za najbolje rezultate iz fizike. Ekipa 3.A za svoj je razred osvojila nagradno jednodnevno putovanje.

Najbolje rezultate iz informatike ostvarila je ekipa 3.B u kojoj su bili Emily, Sara C., Paolo i Ivana S. Odlične rezultate postigli su i Nino, Josip, Petra B. i Saša iz 3.C. Čestitamo svim našim ekipama na uspjehu! Osim ekipnog natjecanja iz fizike, informatike, biotehnologije i matematike, fakulteti su otvorili vrata svojih laboratorija, pa smo sudjelovali u radu laboratorija za kvantnu i nelinearnu optiku, laboratorija za tanke filmove, laboratorij za astročestičnu fiziku i radionicu Putovanje molekula silicija, poručuju iz škole.

Zainteresirani učenici budno su pratili rad fizičara i upijali energiju koja prati otkrića u znanstvenom radu. Sjajno iskustvo sigurno će ponoviti i sljedeće godine na Tetragonu i Otvorenom danu fakulteta, poručili su iz pazinske škole.

poreč koncert

Danas, 30.4., koncert učitelja povodom Dana Grada Poreča

baby lasagna

Ususuret Eurosongu emisija o Baby Lasagni. Snimana u Kašteliru i Umagu