in

„Istarska mreža znanja“ – projekt u zapošljavanju mladih, žena i osoba s invaliditetom

Foto: uciliste-umag.hr

U Pučkom otvorenom učilištu „Ante Babić“ predstavljen je ovog tjedna projekt „Istarska mreža znanja“ u sklopu kojeg je najavljeno otvaranje Klubova podrške za zapošljavanje u tri istarska grada: Labinu, Puli i Umagu.

Aktivnosti projekta (Klub i obrazovni programi) namijenjeni su NEZAPOSLENIM osobama u dobi do 29 godina, ženama (svih dobi) i osobama s invaliditetom.

Projekt su predstavile Tatjana Vujić,v.d. ravnateljica POU Umag, Lana Načinović, voditeljica Klubova za zapošljavanje i Maja Milevoj, ravnateljica Diopter – otvorenog učilišta iz Pule.

Prvu aktivnost projekta „Rini.me“ predstavila je Lana Načinović, voditeljica Klubova za zapošljavanje Instituta za istraživanje tržišta rada koja je najavila otvorenje Kluba u Umagu koji kreće 05. veljače 2019. Cilj kluba je raditi na osnaživanju, informiranju i savjetovanju sudionika za planiranje osobnog puta aktivnog nastupa na tržištu rada. Klub se odvija kroz niz grupnih i individualnih susreta, u opuštenoj i radnoj atmosferi, maksimalno se prilagođavajući interesima i potrebama polaznika. Naglasila je kako je obaveza svakog pojedinca ulaganje u vlastitu zapošljivost i to je ono čemu klub teži.

Sve aktivnosti su besplatne za korisnike te imaju i mogućnost besplatnog sudjelovanja u programima obrazovanja odraslih predviđenih u sklopu projekta, kao što su: monter optičkih tehnologija, talijanski jezik i marketing društvenih mreža.

Maja Milevoj, ravnateljica Diopter-otvorenog učilišta istaknula je kako je suradnja među učilištima bitna zbog podizanja svijesti o važnosti cjeloživotnog učenja i pozicioniranja učilišta kao aktivnog sudionika na tržištu rada. Projekt povezuje našu želju da nam polaznici uz znanje koje dobivaju u obrazovnim programima, dobiju i podršku kako se najbolje prezentirati na tržištu rada.

V.d. ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta „Ante Babić“ Umag, Tatjana Vujić izrazila je zadovoljstvo nastavkom suradnje istarskih učilišta na novom EU projektu „Istarska mreža znanja“ te je  pozvala nezaposlene na  sudjelovanje u predstojećim aktivnostima. Istaknula je kako Učilište Umag ima iskustva u „spajanju“ poslovnog  i obrazovnog sektora. Na nedavno održanom Tjednu cjeloživotnog učenja imali smo prilike čuti o potrebama tržišta rada te se upoznati na koji način Učilište svojim obrazovnim programima  može uspješno odgovoriti tim potrebama. 

Rini.me –  Klub podrške pri zapošljavanju, dio je ovog „lanca“ i jedan je od veoma efikasnih načina koji će zasigurno doprinijeti većoj konkurentnosti nezaposlenih osoba na tržištu rada.

Svi zainteresirani mogu se javiti u Učilište Umag na tel. 741 116;  ili 098/276-179 ili na e – mail: lana.nacinovic@irtr.hr, objavio je Grad Umag na svojim službenim web stranicama.

Sve informacije kao i on line prijavnica, dostupne su na www.uciliste-umag.hr, te na FB stranici Učilišta Umag.

IstraMet: Odvratni prizori na Pazinčici, prava ekološka katastrofa

Minići RK Poreča odigrali u Bujama 4. turnir županijske lige u mini rukometu