in

Kako će izgledati nastava na jesen? Postoje tri scenarija

Ilustracija

Učenici žele biti u kontaktu s onima koji ih uče, pokazala je anketa i u jednoj srednjoj školi.

Nova školska godina počinje za manje od dva mjeseca, a još nije poznato kako će to izgledati.

Blaženka Divjak novom ministru u nasljeđe ostavlja tri opcije, javlja RTL. Prvi i, kako stvari stoje, najmanje izgledan je nastava uživo. Svi se vraćaju u škole i na visoka učilišta, učenje na daljinu po potrebi. Za pojedine skupine učenika moguća je nastava na daljinu.

Učenici žele biti u kontaktu s onima koji ih uče, pokazala je anketa i u jednoj zagrebačkoj srednjoj školi.

“Nećete vjerovati da je hrpa učenika napisala da žele da barem pola nastave tjedno bude uz aplikaciju da mogu vidjeti nastavnika. A posebno za STEM područja da mogu postaviti pitanja. Jer pojasniti neko gradivo iz matematike, neku jednadžbu iz fizike, bez potpitanja je nemoguće”, rekao je ravnatelj Prirodoslovne škole Vladimira Preloga Zlatko Stić.

Ako ne budu svi mogli u škole, drugi scenarij je mješoviti model nastave. Sudjelovanje u nastavi od kuće, a prioriteti će ipak u školu, primjerice, učenici od prvog do četvrtog razreda osnovne škole.

Moguće da idu i ostali uz izmjenu: tjedan škola, tjedan doma. U škole bi mogli i završni razredi srednjih škola, kao i sve aktivnosti koje je teško izvesti na daljinu.

“Znači, za sada je takva situacija da se razmatra da će oni ipak ići u škole. No, ako to ne bude moguće, mi definitivno moramo ojačati kapacitet CARNET-a i analizirati alate”, rekla je Ana Tuškan iz Sindikata hrvatskih učitelja.

Treći scenarij je nastava pretežito na daljinu, i to već od rujna. Već postoje smjernice, preporuke i upute, ali ih je potrebno revidirati, kao i prilagoditi opterećenja baš svih učenika, objavio je Poslovni.hr.

Skromna proslava u TARU: Ovogodišnji laureati Valsanta i zbor San Martino

Skromna proslava u TARU: Ovogodišnji laureati Valsanta i zbor San Martino

Još dobrih vijesti: U Istri svi nalazi briseva NEGATIVNI - još jedna osoba izliječena

U petak u Istri potvrđeno 10 novooboljelih od Covida-19