in

Kaštelirski učenici svojim MJUZIKLOM osvojili prvo mjesto u Zagrebu

Nedavno je u Muzeju suvremenih umjetnosti u Zagrebu održan četvrti po redu Festival dječjeg glazbenog stvaralaštva. Ove se godine Osnovna škola Jože Šurana Višnjan predstavila s dvije skupine koje je ponovo okupila i vodila učiteljica Tina Pajdaš. Bili su to učenici Područne škole Kaštelir u kategoriji Mjuzikla s predstavom „Operacija plastika“ koji su osvojili prvo mjesto, te Područna škola Vižinada i njen bend u kategoriji „Školska mjuza“.

Projekt je pokrenula Glazbena udruga Opus s ciljem poticanja kreativnosti kod učenika i učitelja glazbene kulture u osnovnim školama. Raznolikost izričaja, tematika i žanrova te veliki entuzijazam koji su pokazala djeca izvođači ukazuju na veliki potencijal festivala.

„Operacija plastika“ odabrana je kao najbolji između ukupno tri mjuzikla, a odličan je bio i školski bend iz Vižinade koji se predstavio svojom neobičnom izvedbom Beethovena vs Beatlesa, objavila je knjižničarka OŠ Jože Šurana Nataša Velenik.

Predavanje o digitalizaciji škola – nova tehnologija DA, ali u vrlo KONTROLIRANIM UVJETIMA

NOVO U ISTRI: Obitelj Budak iz Sv. Petra u Šumi uzgaja svinje i hranu za njih, a pršute i kobasice prodaje u svojoj butigi i konobi