in

LIJEPE VIJESTI IZ POREČA: Petar Brajković ide na Tajland na svjetsku prirodoslovnu olimpijadu

Foto SŠ M. Balote Poreč - Petar Brajković

Petar je na testiranju izborio mjesto u šestočlanoj ekipi koja će se u pratnji troje mentora s PMF-a u prosincu uputiti na 20. svjetsku prirodoslovnu olimpijadu na Tajlandu.

Na zagrebačkom Prirodoslovno-matematičkom fakultetu nedavno je održano testiranje učenika iz predmeta fizika, kemija i biologija radi odabira ekipe koja će predstavljati Hrvatsku na ovogodišnjoj Svjetskoj prirodoslovnoj olimpijadi mladih, objavila je Srednja škola MAte Balota Poreč.

Testiranje je organiziralo Ministarstvo znanosti i obrazovanja, a pozvani su učenici iz čitave Hrvatske koji su tijekom prošle školske godine ostvarili zapažene rezultate iz tih predmeta na državnim natjecanjima. Tako su na natjecanju bili čak dvojica Porečana: Mario Žiković iz OŠ Poreč i Petar Brajković, koji je iz iste škole došao u M. Balotu i to u 1. razred opće gimnazije. Petar je na testiranju izborio mjesto u šestočlanoj ekipi koja će se u pratnji troje mentora s PMF-a u prosincu uputiti na 20. svjetsku prirodoslovnu olimpijadu na Tajlandu.

Naime, Bangkoku je ove godine pripala čast organizirati jubilarni 20. susret i ugostiti mlade znanstvenike iz 50-tak različitih država svijeta. Sretno, Petre!

policija

U Červar-Portu kod Poreča: Pijan, bez dozvole i neregistriranim motorom udario auto. U bolnici je

Foto Karate klub Finida Poreč

Karatisti porečke Finide ostvarili lijep rezultat na međunarodnom natjecanju u Kranju