in

Mladi Lionsi iz 19 zemalja obojili ogradu Osnovne škole Poreč

Lions D-126 Hrvatska i ove se godine uključio u program Međunarodne Lions razmjene mladih, koji je utemeljen na prvom cilju lionizma: „Stvoriti i njegovati duh razumijevanja među narodima svijeta.“

U Hrvatsku je 13. srpnja stiglo 30-ak mladih iz 19 zemalja iz Danske, Estonije, Finske, Francuske, Italije, Izraela, Litve, Nizozemske, Norveške, Njemačke, Poljske, Slovačke, Turske, UK-a, daleke Indije, Japana i SAD-a.
Istovremeno 25 mladih iz Hrvatske u sklopu Lions razmjene mladih boravi u host obiteljima i kampovima po svijetu i upoznaju kulturu i povijest drugih naroda i stječu nova prijateljstva, priopćeno je iz Lionsk kluba Poreč.
Svoje vrijeme u Hrvatskoj mladi koji su došli kod nas su prvo proveli u host obiteljima diljem Hrvatske. Nakon host obitelji mladi su došli na Lanternu kod Tara gdje se do 30. srpnja održava Lions kamp mladih.
Polaznicima je ove godine priređen bogat program tako da svaki dan obilaze neku od znamenitosti Istre u Rovinju, Vrsaru, Puli, Grožnjanu, Motovunu i Poreču. Domaćini u tom obilasku su im LC Pula, Novigrad i Poreč, a organizator D-126 Hrvatska.
Prekjučer su polaznici kampa došli u posjet Poreču, ali s posebnim ciljem i zadatkom – održati svoju nekima prvu humanitarnu akciju kako to čine Lionsi i Leići. U suradnji s OŠ Poreč, a zahvaljujući ravnateljici Nadiji Kos i psihologinji Gordani Vorkapić-Jugovac koje su osigurale sav potrebni materijal, mladi su očistili od hrđe i zatim obojili ogradu na ulazu.
Nakon ove fizičke aktivnosti krenuli su u turistički obilazak Poreča u koji ih je vodio Boris Jugovac, a zatim ih je i primio i gradonačelnik Poreča Loris Peršurić koji ih je pozdravio i upoznao s gradom i njegovim karakteristikama.

prometna-policija12 ilustracija policija

Od 1. kolovoza na snazi puno stroži Zakon o sigurnosti prometa na cestama: kazne 20.000 kuna, oduzimanje vozila, evo što još predviđa

Istramet: Silovit neverin noćas iznenadio Istru, lokalno pala obilna kiša uz olujan vjetar – slijedi REPRIZA