in

Na HISTRIA radionicama promovirana zanimanja u turizmu i ugostiteljstvu

Kulinarske radionice HISTRIA - Foto HGK

Na Histria kulinarskim radionicama koje su održane u Puli sudjelovali su učenici drugog razreda Škole za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu Pula koji su pod vodstvom mentora demonstrirali kuhanje, izradu slastica, pripremu koktela i posluživanje.

Kulinarske radionice HISTRIA - Foto HGK učenici škola za turizam hrana konobari
Kulinarske radionice HISTRIA – Foto HGK

Vrhunski enogastro stručnjaci, chef Damir Modrušan, slastičarka Dragica Lukin, barmen Marko Ristić i sommelier Ivan Dušić upoznali su učenike s namirnicama, a nakon toga educirali ih i o načinima i tehnikama pripremanja jela i pića te posluživanju.Događanje su organizirali Škola za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu Pula kao nositelj projekta KLIK Pula – Centar za kompetentno cjeloživotno razvijanje inovativnih znanja i vještina u sektoru ugostiteljstva i turizma i HGK – Županijska komora Pula kao partner na projektu.

Jedan od partnera u projektu KLIK Pula je i Arena Hospitality Group d.d. koji snažno podržava usavršavanje u strukovnim zanimanjima.

Kulinarske radionice HISTRIA - Foto HGK
Kulinarske radionice HISTRIA – Foto HGK

-Na poticanje obrazovanja i usavršavanja u strukovnim zanimanjima gledamo kao na ulaganje u budućnost. Aktivnim sudjelovanjem u razvijanju inovativnih znanja i vještina u sektoru ugostiteljstva i turizma, zajedno sa svim partnerima projekta, doprinosimo unapređenju obrazovne strukture, a samim time i podizanju razine kvalitete usluge u ugostiteljstvu i turizmu. Kroz partnerstvo na projektu KLIK Pula ulaganjem u strukovno obrazovanje želimo doprinijeti stvaranju pozitivnih promjena, istaknula je uprava Arena Hospitality Group.

Predsjednica HGK – Županijske komore Pula Jasna Jaklin Majetić istaknula je kako veliki gospodarski subjekti kao i manji poslodavci iskazuju potrebu za ugostiteljskim zanimanjima.

-Strukovne škole osluškuju potrebe gospodarstva i kreiraju programe u koje uključuju stručnjake iz realnog sektora kao predavače koji će pomoći mladima. Pritom u stvaranju kompetentnih zaposlenika ne treba zaboraviti važnost cjeloživotnog obrazovanja, zaključila je Jaklin Majetić.

Izvor HGK – Županijska komora Pula

Planinarsko društvo Glas Istre obilježilo 40. rođendan

Foto Grad Pazin

U Pazinu finalno natjecanje za Istarsku županiju projekta Boćajmo u školi