in

U Pazinu finalno natjecanje za Istarsku županiju projekta Boćajmo u školi

Foto Grad Pazin

Pazin je jučer bio domaćin finalnog natjecanja 7. sezone projekta Boćajmo u školi, koji Istarski boćarski savez provodi u cilju populariziranja boćanja i privlačenja što više mladih da se bave ovim sportom, time i prenošenja te kulturne vrijednosti na mlade naraštaje.

Foto Grad Pazin
Foto Grad Pazin

U dvorani pazinskog Boćarskog centra Aleksandar Anzur okupilo se po dvoje najboljih učenika i učenica nižih razreda osnovnih škola sa osam održanih kvalifikacijskih natjecanja, a koji su se nadmetali u temeljnim boćarskim disciplinama, bližanja i izbijanja, odnosno bližanju i gađanju cilja malim boćama.

Nakon uzbudljivog natjecanja, s puno navijanja, pljeska i pozitivnih emocija, najbolji po kategorijama postali su:

UČENICE:

Sara Rafaelić, OŠ „Vladimir Nazor“ Pazin

Eleni Fable, OŠ „Ivan Goran Kovačić“ Čepić

Sara Šepuka, OŠ „Vladimir Nazor“ Pazin

Valentina Celić, OŠ „Vladimir Nazor“ Potpićan

UČENICI:

Mathias Brajuha, OŠ „Ivan Goran Kovačić“ Čepić

Matija Nadenić, OŠ Svetvinčenat

David Licul, OŠ „Ivan Goran Kovačić“ Čepić

Fran Puh, OŠ Svetvinčenat

Završnicu je također začinio egzibicijski nastup u štafetnom izbijanju mladih boćara Boćarskog kluba Pazin, Martina Štihovića i Tina Majcana, koji je izazvao veliko zanimanje punih tribina djece, njihovih učitelja i voditelja te roditelja.

Natjecanju su podršku dali i gradonačelnica Grada Pazina Suzana Jašić, predsjednik Sportske zajednice Istarske županije Mladen Pavičević, podpredsjednik pazinske Zajednice sportskih udruga Lucijan Ujčić i njezin tajnik Patrik Rabar koji su održali i zajednički sastanak.

Razgovaralo se o stanju sporta u Pazinu i Istri, projektima izgradnje sportske infrastrukture grada, određenim problemima te o mogućnostima suradnje Grada i SZ Istarske županije. Preporuka je kako treba ruralnim sredinama omogućiti izgradnju prihvatljive im sportske infrastrukture te u svemu prepoznati centre koji svojom sportskom infrastrukturom obuhvaćaju šira područja, van svojih administrativnih granica.

Posebna naglasak je stavljen na spoj sporta i turizma te tradicije i velikih mogućnosti ako se dobro planira.

Vrijedi na kraju spomenuti da se ove sezone u projekt Boćajmo u školi uključilo čak 200-tinjak djevojčica i dječaka iz osnovnih škola; Vladimira Nazora Pazin, Vazmoslava Gržalja Buzet, Matije Vlačića Labin, Vladimira Nazora Potpićan, Ivana Gorana Kovačića Čepić, Vitomira Širole Paje Nedešćina, Jože Šurana Višnjan – područne škole Vižinada i Svetvinčenta.

Foto IBS: Detalj s jednog od ranijih finala Boćajmo u školi

dragica lukin Kulinarske radionice HISTRIA - Foto HGK

Na HISTRIA radionicama promovirana zanimanja u turizmu i ugostiteljstvu

novac kune novčanice policija ilustracija

Provalili u poštu i ukrali sef s novcem