in

Nagrade i pohvale za talentirane učenike Umjetničke škole Poreč

Foto Grad Poreč

U Koncertnoj dvorani Umjetničke škole Poreč održan je sinoć prijem za izvrsne i nagrađene učenike ove ustanove, koji su zajedno s profesorima i ravnateljicom Sanjicom Sarom Radetić upriličili gradonačelnik Loris Peršurić i pročelnica gradskog Upravnog odjela za društvene djelatnosti Tihana Mikulčić.

Mladim glazbenicima, koji su se u ovoj školskoj godini vratili okrunjeni s više nagrada na raznim međunarodnim i nacionalnim natjecanjima, gradonačelnik je uputio iskrene čestitke u ime Grada, te im podijelio zahvalnice.

– Drago mi je da ovom simboličnom podjelom zahvalnica i poklona možemo bar malo pokazati koliko cijenimo vaš rad. Vaš konstantan i marljiv rad, vaša predanost, zalaganje i velika ljubav koju imate prema glazbi i umjetnosti zaslužuju sve pohvale. Čestitam i svim vašim mentorima i ravnateljici, te roditeljima na trudu i zalaganju za vas. Raduju nas svi vaši uspjesi na natjecanjima o kojima nas gotovo svakodnevno obavještavate. Sada i kao saborski zastupnik, dat ću sve od sebe da dobijemo odobrenje Ministarstva obrazovanja za otvaranje srednje glazbene škole u Poreču – zainteresiranu djecu imamo, kao i profesore, prostore i veliku želju i na tome ćemo skupa intenzivno raditi., rekao je gradonačelnik.

Čak 34 učenica i učenika na natjecanjima u protekloj školskoj godini ostvarilo je uspjeh na nacionalnim i međunarodnim natjecanjima u harmonici, gitari, flauti i klaviru.

Učenici nagrađeni na natjecanjima su: Martina Bošnjak, Impreza Legović, David Pršurić, Lucia Janko, Erik Petrović, Arian Matić, Eva Palman, Tihana Uzelac, Rita Gulić, Rene Viljanac, Nikolaj Zupe, Kaja Jakominić, Matej Tomrecaj, Diego Bernobić, Gabriel Žiković, Roko Deković, Matteo Ukota, Jože Antolović, Kloe Žiković, Emanuel Trogrlić, Irma Mešić, Sara Nujić, Haris Mešić, Enrico Vorić, Roko Kordić, Diego Milohanić, Erik Sošić, Luana Blašković, Steisi Ritoša, Mathilda Stein, Adrian Deković, Ellen Leporiz, Diego Damijan i Chiara Petretti.  

Zahvalnice su dobili i njihovi mentori i mentorice: Ivana Katunar, Aleksandra Orbanić, Paolo Peruško, Vilijana Šugar, Anamarija Lovrečić, Sandra Šustereiter, Matea Beotić, Tamara Ignjatović, Romina Legović, Eni Severović, Jerko Crljenko, Sanel Jusić i Karla Šain.

Posebne zahvalnice dobili su i članovi harmonikaškog kvarteta pod vodstvom Romine Legović koji su osvojili 1. mjesto na Državnom prvenstvu – Hrvatskom natjecanju učenika i studenata glazbe i plesa čime su se okrunili titulom Oskar znanja. Oni su David Pršurić, Lucia Janko, Erik Petrović i Arian Matić. Službeno uručenje nagrade Oskar znanja održat će se sutra, a porečki harmonikaški kvartet imat će čast da svira na ovoj velikoj svečanosti. Ravnateljica Umjetničke škole Poreč zahvalila je Gradu što redovno prepoznaje i podržava rad Umjetničke škole Poreč, koja iz godine u godinu upisuje sve veći broj djece – sada već više od 300, u odnosu na nekadašnjih 100 učenika, a želja im je da u Poreču dobiju i srednju glazbenu školu, kako bi učenici mogli nastaviti svoje glazbeno obrazovanje.
Podjelu zahvalnica u ugodnoj i opuštenoj atmosferi zaključili su sami učenici prigodnim izvedbama.

novigrad

Novigrad će kazniti izvođača radova: Farbali pa sve ispustili u more

Foto Biciklistički klub Poreč

Porečki biciklisti uspješno odvozili utrku Uspon na Zavižan