in

Najbolji istarski učenici na državnom natjecanju iz informatike – Alen Mates iz Poreča, Nikola Perčić i Tino Rabar iz Pule

Foto OŠ Finida Poreč

U sklopu Državnog natjecanja iz informatike održanog od 9. do 12. travnja 2024. godine u Vodicama, 207 učenika osnovnih i srednjih škola diljem Hrvatske okupilo se kako bi pokazalo svoje informatičko umijeće. Među njima su se istaknuli i talentirani učenici iz Istre, čije su iznimne vještine i znanje donijele odlične rezultate.

Jedan od iznimnih mladih talenata je Nikola Perčić Debeljuh, učenik 7. razreda Osnovne škole Veli Vrh Pula, koji je osvojio 10. mjesto u kategoriji Algoritmi. Nikola je pokazao izuzetno poznavanje algoritama i vještine u njihovom primjenjivanju, uz podršku mentorice Aleksandre Žufić.

Tino Rabar, učenik Osnovne škole Vidikovac, također se istaknuo osvojivši 10. mjesto u kategoriji Razvoj softvera (Knjižnica+), uz mentora Matiju Plastića.

Još jedan ponos Istre na natjecanju je Alen Mates, učenik Osnovne škole Finida Poreč, koji je zauzeo 11. mjesto u kategoriji Razvoj softvera (ŠkolskiRedar), uz podršku mentora Aleksa Ružića.

Ovi sjajni rezultati istarskih učenika ne samo da svjedoče o njihovom individualnom talentu već i o posvećenosti njihovih mentora i škola u razvoju informatičkih vještina mladih. Ovo je samo početak za mlade informatičare poput Nikole, Tina i Alena, a vjerujemo da će njihovi daljnji uspjesi biti još sjajniji, poručuju iz Finide.

Foto Gradska knjižnica Poreč - Arhiv

POREČ: Danas osan počinju BOOKtiga i BOOKtižin – Pogledajte program

tz vrsar

Ribarska fešta u Vrsaru dobitnica nagrade Simply the best za inovativnost i kreativnost