in

Najbolji porečki učenici na prijemu u gradskoj palači

Najbolji učenici iz svih porečkih škola

Gradonačelnik Poreča Loris Peršurić održao je danas, 3. srpnja, prijem za devetoro izvrsnih učenika iz ovdašnjih triju osnovnih škola.

Iz Osnovne škole Poreč to su Ana Basanić, Leja Pipan i Erik Toromanović, iz Osnovne škole Finida Lucija Borštner i Leo Fran Maltar Kovačić, te iz Umjetničke škole Poreč Nika Brenko, Lucija Korlević, Paola Piemonte i Emili Ritoša, priopćeno je iz Grada Poreča.

Riječ je o učenicama i učenicima su koji su sve razrede osnovne škole prošli s 5.0 uspjehom, na čemu im je čestitao gradonačelnik, napomenuvši da se pred njima tek otvaraju razne mogućnosti i da kroz rad i upornost mogu ostvariti sve što zacrtaju.

– Iskreno se nadam da ćete jednog dana, po završetku svog školovanja, odlučiti vratiti se u svoj grad i uložiti u njega svoje talente i znanja, rekao je Peršurić. Izvrsni su učenici nagrađeni i prigodnim darom.

Istoga dana, nešto kasnije u Velikoj gradskoj vijećnici red je došao i na sve one koji su svoje osnovne škole predstavljali na brojnim natjecanjima u Hrvatskoj – županijskim, međužupanijskim i državnim. Iz Osnovne škole Poreč to je njih 19, iz Talijanske osnovne škole „Bernardo Parentin“ njih osam, te iz Osnovne škole Finida 47 učenika, njih ukupno 74.

– Iskreno čestitam na zavidnim rezultatima koje ste kao pojedinci ili u timu ostvarili tijekom protekle školske godine. Ponosni smo i na vas i na vaše učitelje i mentore koji su vas pripremali i podržavali tijekom cijele godine, rekao je gradonačelnik na prijemu u punoj Velikoj vijećnici.

Osnovna škola Poreč svoje je predstavnike imala na natjecanjima u rukometu, njemačkom jeziku, talijanskom jeziku, matematici, geografiji, te na državnim natjecanjima iz likovnog i islamskog vjeronauka.

Osnovna škola Finida svoje je predstavnike imala na natjecanjima iz povijesti, rukometa, krosa, atletike, futsala, a na državnom iz talijanskog jezika, islamskog vjeronauka, matematike i Croatian Makers lige.

Talijanska osnova škola „Bernardo Parentin“ rezultate je ostvarila na županijskom natjecanju u šahu. Učenici su za sve uspjehe dobili zahvalnice, te jednodnevni izlet brodom.

Prijemima su se pridružile i ravnateljice svih navedenih škola – Nadija Kos iz Osnovne škole Poreč, Suzana Poropat Božac iz Osnovne škole Finida, Ester Zarli iz Talijanske osnovne škole „Bernardo Parentin“, te Sanjica Sara Radetić iz Umjetničke škole Poreč, te se zahvalile u ime škole i učenika na prijemu kod gradonačelnika i izrazile želju da će porečki odlikaši, uz ulaganje rada i truda, u onome čime se budu bavili pronaći zadovoljstvo i gušt, priopćeno je iz Grada Poreča.

VRSAR: 4. srpnja počinje festival “More i gitare”

Više od 40 koncerata, izložbi i predstava na programu KULTURNOG LJETA U POREČU