in

Odlične vijesti iz OŠ Finide Poreč: U žestokoj konkurenciji dobili prvi Erasmus + projekt vrijedan 46.000 eura

Socijalna pedagoginja Karla Marfan, Vedran Stanić i psihologinja Veronika Baf

Tijekom školskih godina 2024./2025. i 2025./2026. Osnovna škola Finida provodit će svoj prvi Erasmus + projekt. U žestokoj konkurenciji gdje je sudjelovalo više od 100 škola iz Hrvatske, Finida je uspjela ući među 37 škola kojima je odobreno financiranje projekta u punom iznosu, a sama kvaliteta projekta ocijenjena je visokim ocjenama.

Riječ je o projektu vrijednom 45.948 eura pod nazivom Plant IT up. Tijekom projekta 10 učitelja i stručnih suradnika pohađat će tečajeve iz područja digitalnih tehnologije te zelenih i održivih praksi kako bi stečeno znanje implementirali u redovitu nastavu. Ukupno 10 učenika uz pratnju 3 učitelja posjetit će partnersku školu iz Portugala kako bi se upoznali s metodama rada i primjene na lokalnoj razini u području održivosti i digitalnih tehnologija.

Ravnateljica škole Anita Sijerković Radin također će posjetiti partnersku školu u Portugalu kroz aktivnost job shadowinga, kako bi se upoznala i prenijela primjere dobre prakse iz partnerske škole u OŠ Finida. Kako je tema projekta upotreba zelenih praksi, održivost te upotreba digitalnih tehnologija u nastavi, kroz projekt će se u školi izraditi 4 zelena zida s biljkama koje će učenici sami posaditi i održavati, eko-zen zona, učionica na otvorenom te će se održati mnoge eko akcije čišćenja okoliša i plaža.

-Kroz projekt učenici će izraditi mnoštvo promotivnih videa, preko kojih ćete moći redovito pratiti napredak projekta. Projekt je osmislio i napisao vrijedni projektni tim sastavljen od 7 učitelja, stručnih suradnika i ravnateljice, predvođen voditeljem projekta Vedranom Stanićem, saznali smo u OŠ Finida.

Foto Tanja Kocijančić

VRSAR: Odgajateljice u štrajku održale prosvjed i najavile otkaze ne bude li konačnog dogovora

Kako preživjeti punicu - Teatar Naranča komedija predstava

Nova hit horor-komedija “Kako preživjeti punicu” u Krnici