in

POREČ: Balotin učenik Petar Brajković osvojio medalju na Prirodoslovnoj olimpijadi na Tajlandu

PEtar Brajković - Foto SŠ M. Balote Poreč

Vijesti za pamćenje! Učenik Srednje škole Poreč Petar Brajković (1. razred opće gimnazije) upravo se vratio s Tajlanda, gdje je u ekipi s još petero vršnjaka predstavljao Hrvatsku na ovogodišnjoj međunarodnoj Prirodoslovnoj olimpijadi mladih u Bangkoku. Natjecanje je trajalo od 1. do 10. prosinca, a osim teoretskih zadataka iz kemije, fizike i biologije, provjeravala se i vještina izvođenja laboratorijskih vježbi.

Foto Srednja škola Mate Balote Poreč - Reprezentacija
Foto Srednja škola Mate Balote Poreč – Reprezentacija

-Iako je na ovogodišnjoj Olimpijadi snage odmjeravalo čak 55 zemalja svijeta, čak je četvero hrvatskih natjecatelja uspjelo osvojiti brončanu medalju, među njima i naš Petar. Čestitamo! Iznimno smo ponosni i veselimo se da nam Petar prenese još zanimljivih detalja i dojmova iz Tajlanda, a vjerujemo da je svojim uspjehom uvelike inspirirao i svoje vršnjake, poručili su iz Srednje škole Mate Balote Poreč.

Foto Srednja škola Mate Balote Poreč - Reprezentacija
Foto Srednja škola Mate Balote Poreč – Reprezentacija

Petar je, podsjetimo, na testiranju u rujnu na zagrebačkom Prirodoslovno-matematičkom fakultetu izborio mjesto u šestočlanoj ekipi koja je u pratnji troje mentora s PMF-a u prosincu bila na 20. svjetskoj prirodoslovnoj olimpijadi na Tajlandu. Tad je održano testiranje učenika iz cijele Hrvatske iz predmeta fizika, kemija i biologija, a najbolji su izabrani u reprezentaciju. Odabir je očito bio dobar! Čestitamo!

Foto IDS - Bajs, Nađi, Nemet i Zurovec

IDS-ovka Katarina Nemet o smjeni Filipovića: Ova Vlada je agonija koju treba završiti 

Foto OŠ Finida Poreč

POREČ: “Dobrota na djelu” učenika 4.b razreda OŠ Finida