in

POREČ: Besplatna videoradionica za društvene mreže za srednjoškolce

Besplatna videoradionica za srednjoškolce u sklopu 62. Annala u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta Poreč od 12. do 16. rujna 2022.

Već nekoliko godina u sklopu Annala, najstarije skupne izložbe u Hrvatskoj, održavaju se radionice za djecu i mlade. Ove godine radionicu vodi mag. art. Ida Skoko, a programski je usmjerena na osmišljavanje kvalitetnih sadržaja za društvene mreže. Radionica je osmišljena kao edukativna i kritička polazišna točka za analiziranje i osmišljavanje sadržaja za društvene mreže. U tri susreta sudionici će dobiti osnove iz povijesti videoumjetnosti, prezentirati vlastite interese, uz stručno vodstvo obići izložbu 62. Annale/New Fundamental Tendencies, te napraviti dva videouratka. Jedan na temu sagledane izložbe kroz prizmu vlastitih interesa, a drugi na temu društvenih mreža i njihovog koncepta stvarnosti.

Uz individualan pristup, pripremljene prezentacije i filmove koje će odgledati, polaznici će po završetku biti motivirani stvarati originalan sadržaj za društvene mreže te imati više informacija o problemima koje nosi ovisnost o digitalnim medijima. Cilj je radionice oblikovati sposobnost kritičkog sagledavanja fenomena koji nas okružuje i koji možemo koristiti kao platformu za autorsko kreativno izražavanje.

Radionica će se odviti u 3 susreta po 4 sata i 1 javna (uživo i online) prezentacija radionice.

Zainteresirani se mogu prijaviti do 9. rujna putem online prijavnice: https://forms.gle/VseB945hZ7WtugYX9

Polaznici: dob 16 – 18 godina, do devet polaznika

Termini održavanja: 12., 14., i 16. rujna 2022.

Vrijeme održavanja: prvi susret u ponedjeljak, 12. 9. u 16 sati, ostali termini mogu se prilagoditi grupi polaznika

Prva lokacija – foaje kazališta, Pučko otvoreno učilište Poreč, Narodni trg 1

Voditeljica je Ida Skoko, mag.art.

Foto Vlada RH

Stižu mjere pomoći: ‘Učinit ćemo da se računi plaćaju bez većih problema’

Foto Aquacolors Poreč

Puno adrenalina u AQUACOLORSU POREČ – U rujnu uz niže cijene provedite dan za pamćenje