in

POREČ: David Pršurić osvojio prvu nagradu na državnom natjecanju učenika i studenata

Foto Umjetnička škola Poreč

Nedavno je održano 62. hrvatsko natjecanje učenika i studenata glazbe i plesa u organizaciji Hrvatskog društva glazbenih i plesnih pedagoga. Za disciplinu harmonike održano je u Zagrebu u Glazbenoj školi “ Rudolf Matz“. Natjecanje se odvijalo po dobi od I. do VIII. kategorije. Na natjecanju su sudjelovali učenici  harmonike iz osnovnih i srednjih škola te studenti klasične harmonike sa Muzičkih akademija. Umjetničku školu Poreč predstavljao je učenik petog razreda David Pršurić koji je nastup na Državnom natjecanju izborio osvajanjem prve nagrade na Regionalnom natjecanju. David, kojeg je za natjecanje pripremao učitelj savjetnik Paolo Peruško, izvrsnim je nastupom osvojio prvu nagradu u drugoj kategoriji harmonike. 

-Učitelj savjetnik Paolo Peruško već dugi niz godina s učenicima osvaja najviše nagrade na glazbenim natjecanjima te ovim putem želimo pohvaliti njegov trud i rad s učenicima temeljem kojeg je i promoviran od Ministra u zvanje učitelj savjetnik. Državnom natjecanju prethodile su dugotrajne i naporne pripreme te se od srca zahvaljujemo i dragim roditeljima koji su neizmjerna podrška i pomoć. Ovakvi sjajni rezultati mogući su jedino uz veliku podršku i suradnju roditelja i veliki timski rad i povjerenje učenika, učitelja i roditelja. Zahvaljujemo se i ravnateljici i učiteljicama/ma OŠ Finida na razumijevanju i podršci tijekom priprema i izostanaka za vrijeme nastupa na natjecanjima, objavila je škola.

David Pršurić je sudjelovao na više natjecanja na kojima je redovito osvajao prve nagrade i najviše bodove.

U radu ocjenjivačkog suda natjecanja sudjelovali su eminentni hrvatski pedagozi i izvođači na klasičnoj harmonici Marjan Krajna, Gordana Šuštic, Dražen Košmerl, Dalibor Boljun i Nikolina Furić.

Foto Usluga Poreč

USLUGA POREČ: Promjena rasporeda odvoza otpada povodom Praznika rada

Foto MOT 08 plesni studio

Porečke MOTine pokorile Dalmaciju – Osvojile 17 medalja