in

POREČ: David Pršurić osvojio prvu nagradu na Međunarodnom natjecanju “Mladi Padovec”

Foto Umjetnička škola Poreč

Glazbena škola u Novom Marofu bila je od 12. do 16. veljače 2024. organizator i domaćin Međunarodnog natjecanja učenika osnovnih glazbenih škola „Mladi Padovec“. U dvorani glazbene škole i u dvorani Kulturnog centra „Ivan Rabuzin“  odvijalo se natjecanje podijeljeno u deset disciplina: flauta, klarinet, saksofon, truba, rog, trombon, eufonij, tuba, klavir, violina, harmonika, gitara i tambure.

Ukupno se na ovom natjecanju u disciplini harmonika predstavilo 14 učenika. U III. kategoriji ove discipline (5. i 6. razred) Umjetničku školu Poreč predstavljao je David Pršurić, učenik 5. razreda harmonike u klasi Paola Peruška, učitelja savjetnika. 

David je svojim izvrsnim nastupom zaslužio 1. mjesto i I. nagradu s 98,5/100 bodova.

Ocjenjivački sud (disciplina: harmonika) činili su renomirani glazbenici i pedagozi redom: Gordana Šuštić – predsjednica, Igor Jugec i Ivan Kuruc – članovi.

-Izuzetno smo ponosni na Davidov napredak, trud i ljubav prema glazbi i marljivost koju pokazuje u vježbanju. Svaki nastup Davida je poseban glazbeni doživljaj i uvijek je prihvaćen i podržan od publike ovacijama i najvećim aplauzima, objavila je Umjetnička škola Poreč.

tar foto tz tar vabriga put za lanterna

Općina Tar-Vabriga otvorila natječaj za dodjelu dozvola na pomorskom dobru

bankomat provala eksplozija

Još jedan bankomat u Istri na meti provalnika – Ovaj put u Novigradu