in

POREČ: Edukacija za turističke vodiče – kako postupati i komunicirati sa slabovidnima

U četvrtak, 23. svibnja, u organizaciji Grada Poreča održat će se besplatna edukacija o pravilnom pristupu i komunikaciji s osobama oštećena vida, namijenjena prvenstveno turističkim vodičima iz Poreča i okolice, ali i vodičima iz ostalih dijelova Hrvatske koji žele bolje razumjeti potrebe osoba oštećena vida. Edukacija će se održati u Pučkom otvorenom učilištu Poreč (učionica broj 3) s početkom u 12 sati.

Programom je predviđen teorijski i praktični dio, odnosno vježbe kojima će sudionici steći bolji uvid u potrebe i specifične okolnosti prostornog snalaženja osoba oštećena vida kroz zadatak ulaska u „tuđe cipele“.

Edukacija se provodi u okviru projektnih aktivnosti projekta USEFALL, sufinanciranog sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj, kroz Program prekogranične suradnje Interreg V-A Italija-Hrvatska 2014.-2020. Projekt je usmjeren povećanju dostupnosti UNESCO-ve Svjetske kulturne baštine u prekograničnom području kako bi se stvorio potencijal za održivi teritorijalni razvoj.

Prijave se zaprimaju slanjem e-maila na adresu Dunja.Babic@porec.hr, najkasnije do 17. svibnja u 12 sati. Broj polaznika je ograničen.

TAR: Proljetni koncert Limene glazbe 17. svibnja

POREČ i PRAG jačaju svoju suradnju – u planu razmjene učenika i turistička promocija