in

POREČ i PRAG jačaju svoju suradnju – u planu razmjene učenika i turistička promocija

Delegacija Grada Praga 6, predvođena gradonačelnikom Ondřejom Kolářom, boravi ovih dana u službenom posjetu Gradu Poreču u sklopu širenja suradnje i uspostave prijateljstva na razinama kulture, sporta, obrazovanja i gospodarstva. Riječ je uzvratnom posjetu, nakon što je delegacija Grada Poreča krajem veljače boravila u Pragu 6 i upoznala se tamošnjim načinom ustroja i funkcioniranja gradske uprave, najvažnijim projektima i mogućnostima daljnje suradnje, priopćeno je danas iz gradske uprave.

U sklopu boravka u Poreču gradonačelnik Kolár zajedno sa svojim pročelnicima resornih odjela susreo se danas, 13. svibnja, u Maloj gradskoj vijećnici s gradonačelnikom Lorisom Peršurićem, njegovim zamjenicima i pročelnicima gradskih upravnih odjela.

Na sastanku su gostima prezentirani najvažniji aktualni projekti, turistička ponuda, izmijenjena su iskustva u zajedničkim temama i EU regulativama koje oba grada moraju jednako poštivati. Gosti su pritom pohvalili brzinu realizacije projekata i gradnje infrastrukture i objekata u Poreču.

Na sastanku je posebno bilo govora o suradnji u vezi razmjene učenika i turističkog predstavljanja Poreča u Pragu.

Prag 6, najveća gradska četvrt glavnog češkog grada Praga, od 2012. godine s Porečom ima potpisan Sporazum o suradnji i uspostavi prijateljstva, istaknuto je u priopćenju gradske uprave.

POREČ: Edukacija za turističke vodiče – kako postupati i komunicirati sa slabovidnima

U bivšoj umaškoj cementari policija uništila protubrodsku minu