in

POREČ: OŠ Finida četvrta na natjecanju Modelarske lige Istarske županije

OŠ Finida - Modelarska liga

Nedavno je u Osnovnoj školi Vladimira Nazora Potpićan održano Županijsko natjecanje iz Modelarske lige Istarske županije. Ovogodišnji zadatak na županijskoj razini natjecanja bio je izraditi tehničku tvorevinu “Model naočala” s alatima i strojevima za obradu drva prema dobivenim uputama i tehničkim crtežima. Učenici OŠ Finida Alen Mates, Frane Benassi, Morgan Banić i Arian Matić plasirali su se na četvrto mjesto. Pripremao ih je i pratio učitelj Bojan Aleksić.

Modelarska liga je ekipno natjecanje učenika u području modelarstva/maketarstva koje Hrvatska zajednica tehničke kulture (HZTK) provodi u svim županijama i Gradu Zagrebu u suradnji s Hrvatskim savezom pedagoga tehničke kulture, županijskim i gradskim zajednicama tehničke kulture, društvima pedagoga tehničke kulture i osnovnim školama.

Suorganizatori ove godine bili su Zajednica tehničke kulture Istarske županije, Društvo pedagoga tehničke kulture Istarske županije i Osnovna škola Vladimira Nazora Potpićan. Na natjecanju sudjelovalo je ukupno 20 ekipa (40 učenika) iz 11 škola s 9 mentora, saznajemo iz škole.

Čestitke učenicima i mentoru!

Foto Muzej grada Pazina

Otvorena izložba: Knjiga “Čarobna Istra: skrivene tajne istarskih gradina” prenosi priče i mudrosti koje su dio našeg identiteta

učenici 2. razred finida tradicija nošnja

POREČ: Učenici OŠ Finida kroz projekt „La mula de Parenzo“ upoznaju narodnu tradiciju