in

POREČ: Otvoren natječaj za upis u 1. razred glazbene i plesne škole

Otvoren je JAVNI NATJEČAJ za upis u prvi razred osnovnog glazbenog obrazovanja i prvi razred osnovnog plesnog obrazovanja za školsku godinu 2022./2023. u Umjetničkoj školi Poreč.

PRAVO UPISA

Pravo upisa u prvi razred osnovnog glazbenog obrazovanja imaju u pravilu učenici nakon završenog 1. ili 2. razreda osnovne škole.

U školskoj godini 2022./2023. učenici mogu upisati sljedeća glazbala: flauta, truba, gitara, klavir i harmonika.

Pravo upisa u prvi razred osnovnog plesnog obrazovanja imaju u pravilu učenici nakon završenog 3. ili 4. razreda osnovne škole.

U školskoj godini 2022./2023. učenici mogu upisati suvremeni ples.

PRIJEMNI ISPITI

Zbog ograničenog broja mjesta kandidati polažu prijemni ispit za koji nije potrebno glazbeno i plesno predznanje. 

Prijemni ispit za upis u osnovnu glazbenu školu i školu suvremenog plesa održat će se u Umjetničkoj školi Poreč, Narodni trg 1, u  srijedu, 24.8.2022. godine od 9,00 sati

Molimo Vas da Vaše dijete prijavite na prijemni ispit na sljedećoj poveznici:

GLAZBENA ŠKOLA POREČ
https://forms.gle/Xo9gw19skqRxbNzp9

GLAZBENA ŠKOLA VRSAR
https://forms.gle/5VNWibJbtVcZC9Pu6

ODJEL SUVREMENOG PLESA

https://forms.gle/KLyoM6mqh17CXxja6

UPISI

Upise učenika koji su uspješno položili prijemni ispit za školsku godinu 2022./2023. godinu roditelji mogu izvršiti odmah nakon audicije. 

Roditelj treba donijeti na upis sljedeću dokumentaciju: OIB učenika, OIB roditelja potpisnika ugovora o osnovnom glazbenom odnosno plesnom obrazovanju, Domovnicu (preslika) i Izvadak iz Matice rođenih (preslika)

PARTICIPACIJA

Participacija za program osnovnog glazbenog obrazovanja od I. do VI. razreda i osnovnog plesnog obrazovanja od I. do IV. razreda iznosi 2.070 kuna i plaća se u 10 mjesečnih obroka od kojih prvi obrok iznosi 270 kuna, a ostali obroci 200 kuna.

Participacija za drugo i daljnja dijete umanjuje se za 50 % od iznosa participacije iz točke I. odnosno iznosi 1.035 kuna i plaća se u 10 mjesečnih obroka od kojih prvi obrok iznosi 135 kuna, a ostali obroci 100 kuna.

Participacija za program osnovnog glazbenog i plesnog obrazovanja uz korištenje školskog instrumenta iznosi 3.070 kuna i plaća se u 10 mjesečnih obroka od kojih prvi obrok iznosi 370 kuna, a ostali obroci 300 kuna.

Participacija za drugo i daljnje dijete za program osnovnog glazbenog i plesnog obrazovanja uz korištenje školskog instrumenta umanjuje se za 50% od iznosa participacije iz točke III. odnosno iznosi 1.535 kuna i plaća se u 10 mjesečnih obroka od kojih prvi obrok iznosi 185 kuna, a ostali obroci 150 kuna.

Sukladno članku 9. stavak 3.  Zakona o umjetničkom obrazovanju, roditelji/skrbnici učenika sami snose troškove pohađanja drugog programa darovitih učenika koji uz program osnovnog glazbenog ili plesnog obrazovanja pohađaju još jedan, odnosno drugi program u Umjetničkoj školi Poreč.

Cijena drugog programa za darovite učenike koji uz program osnovnog glazbenog obrazovanja, odnosno uz temeljni predmet instrument, pohađaju i osnovnoškolski program suvremenog plesa, od I. do IV. razreda iznosi 2.400 i plaća se u 10 mjesečnih obroka u iznosu od 240 kuna.

Cijena drugog programa za darovite učenike koji uz program osnovnog glazbenog obrazovanja, odnosno uz temeljni predmet instrument, pohađaju i osnovnoškolski program suvremenog plesa, od I. do IV. razreda, uz korištenje školskog instrumenta iznosi 3.400,00 i plaća se u 10 mjesečnih obroka u iznosu od 340 kuna.

Cijena drugog programa za darovite učenike koji uz osnovnoškolski program suvremenog plesa ili osnovnog glazbenog obrazovanja pohađaju drugi program osnovnog glazbenog obrazovanja, sa temeljnim predmetom struke, od I. do VI. razreda iznosi 5.000,00 kuna i plaća se u 10 mjesečnih obroka u iznosu od 500,00 kuna.

Cijena drugog programa za darovite učenike koji uz osnovnoškolski program suvremenog plesa ili osnovnog glazbenog obrazovanja pohađaju drugi program osnovnog glazbenog obrazovanja, sa temeljnim predmetom struke, od I. do VI. razreda, uz korištenje školskog instrumenta iznosi 6.000 kuna i plaća se u 10 mjesečnih obroka u iznosu od 600,00 kuna.

traka policija foto

Ubojstvo u Umagu: Turist ubio ženu?

Foto Policijska uprava istarska

Maloljetne Nijemice uhvaćene zbog tri krađe