in

Poreč: SŠ Mate Balote domaćin županijskog natjecanja iz fizike

Srednja škola Mate Balote u Poreču jučer je ugostila županijsko natjecanje iz fizike, na kojem je sudjelovalo 74 učenika i učenica iz Istre. Natjecanje se odvijalo u pet kategorija, a sudjelovali su učenici od sedmog osnovne do četvrtog razreda srednje škole.

Dobrodošlicu je natjecateljima u prigodnom programu otvaranja zaželio ravnatelj porečke škole Krešimir Bronić, koji je podsjetio kako su i velikani fizike poput Alberta Einsteina i Stephena Hawkinga, vezani upravo za ovaj mjesec, ožujak.

Zamjenik gradonačelnika Grada Poreča-Parenzo, Ugo Musizza, istaknuo je važnost znanja kao izvorišta mlade i buduće pokretačke snage,  te svima zaželio mnogo sreće u pisanju zahtjevnih ispita znanja iz STEM područja znanosti.

Program otvaranja vodila je učenica Lara Stranić, a izrekama i citatima slavnih pratile su ju Petra Radinović i Rebeka Demarki Milanović.

Nakon natjecanja učenici su se uputili u obilazak starogradske jezgre, Eufrazijeve bazilike i obilazak nove rive u Poreču, objavljeno je iz Grada Poreča.

Sara Diklić - Foto privatni arhiv

KAŠTELIR: SARA DIKLIĆ, predsjednica udruge Mladi za sve – Želimo oživjeti mjesto i da mladi budu aktivniji u zajednici

špina voda

Bez vode 11. ožujka dijelovi Poreča i okolice