in

POREČ: TUŠ A. Štifanića domaćin Erasmus+ projektu „Učenje bez granica za sve učenike“

Lanjski Erasmus dan u Poreču

Turističko-ugostiteljska škola Antona Štifanića Poreč bit će domaćin projektnom sastanku Erasmus + „Učenje bez granica za sve učenike“ pod koordinacijom profesorice Tatjane Gulić Pisarević u razdoblju od 8. do 14. prosinca na kojem će sudjelovati 25 profesora iz Turske, Italije, Portugala, Grčke, Španjolske i Hrvatske.

Cilj projekta je pronalaženje strategija i izrada nastavnog materijala koji će  pomoći u radu s učenicima koji imaju poteškoće u učenju. Sam cilj projekta definiran je u samom nazivu projekta, a to je kreiranje obrazovnih materijala koji će se koristiti u nastavi u skladu s individualnim posebnostima i karakteristikama učenika.

Ciljna skupina su učenici koji imaju poteškoće u savladavanju gradiva, kao i nastavnici koji rade u nastavi s takvim učenicima. Ovaj projekt je osmišljen kako bi bio od pomoći nastavnicima u aktiviranju znanja i vještina s ciljem da se djeci s teškoćama olakša učenje nastavnim materijalom koji je kvalitetnije prilagođen potrebama pojedinaca te da se nastavnike potakne na usavršavanje i napredovanje u ovoj sferi njihova posla.

U sklopu ovog projekta do sada su održana četiri projektna sastanka s radionicama; mobilnost u Torbali u Turskoj, Malagi u ožujku ove godine, mobilnost u Viterbu, Italiji u svibnju, te sastanak u Thessalonikiju u Grčkoj u studenom ove godine. Tijekom mobilnosti u Poreču ovaj tjedan sudionici će pripremati nastavne materijale s naglaskom na razvoju odnosa s klijentima s ciljem što boljeg poslovanja. Sudjelovat će na predavanjima o radu asistenata u školama, te o profesionalnoj orijentaciji.

Također želimo prezentirati nastavnicima iz drugih zemalja međuinstitucionalnu suradnju u radu s djecom s teškoćama. Upravo u tom segmentu sudionici projektnog sastanka posjetit će Dnevni centar Veruda Pula, koja nije dio klasičnog obrazovnog sustava a bavi se učenicima s teškoćama i pomaganjem djelatnicima u redovnom obrazovnom sustavu s takvom djecom. Prezentirat će se razne asistivne tehnologije te način rada s njima.

Sudionici će se također upoznati s ljepotama Poreča, porečkim Adventom, ljepotom našeg istarskog poluotoka, pulskom Arenom i čarima Rovnja, saznajemo od koordinatorice projekta prof. Gulić Pisarević.

U jakoj konkurenciji u Ukrajini Petra Belević i Gresa Ramadani iznimno uspješne

Stiže Kalendar Jurina i Franina za 2020. – čitajte o istarskom vampiru, pulskoj bolnici, propasti Uljanika, Boži Milanoviću…